XL däck

Många kanske inte har hört talas om denna modell av bildäck. Sanningen är att dessa ger dig en enorm skillnad på prestanda och körupplevelse. Köper du kläder så är XL i den större storleken, därav är sannolikheten stor att förväxlingen till storleken även görs här. XL står för frasen ”extra load” när vi pratar om bildäck. Det är vikten på bilen som är relevant, dessa är alltså lämpade för dig som har en tung bil. Vad är då skillnaden mellan XL däck kontra vanliga bildäck?

Skillnaden mellan vanliga däck och XL däck

Vanliga däck är mer lämpade för bilar med lägre vikter och står under benämningen SL. XL bildäck sitter oftast på fyrhjulsdrivna bilar och SUV`s. Dessa är bilar med mer muskler och mer vikt. Bildäcken XL alltså förstärkta däck är oftast större i storleken för att kunna hantera den tunga vikten av bilen men även passagerarna. De håller längre och är mer robusta i sin närvaro.

Utåt sett är det kanske svårt att se skillnaden mellan däcken men hemligheten sitter i XL däcken. Trycket i XL däcken tål mycket mer än vanliga däck, därav kan du pumpa däcken mycket mer. Med detta sparar du bensin, gör det möjligt att köra snabbare och vara mer effektiv vid högre vikter.

Med XL däck sparar du på bensinkostnaden och prestandan höjs avsevärt. Detta sett till att du har en tyngre bil som kräver det. Viktigt är att följa de instruktioner som ges kring lufttrycket i däcken eftersom detta säkerhetsställer att däcken håller i längden.

Återförsäljare i Sverige

Har du en tyngre bil som kräver extra stöd? Däck som kan hantera ett högre tryck som sparar bensin och ger dig en bättre körupplevelse. Då finns möjligheten att köpa dessa hos de flesta återförsäljare i hela Sverige. Tveka inte att höra av dig om intresse finns.