Vem uppfann wunder-baum? (Sveriges mest sålda doftgran)

Historien om den ikoniska trädformade luftfräscharen, känd som Little Trees, Wunder-Baum eller Arbre Magique, börjar i USA och det var därifrån som luftfräscharen tog över världen.

wunder-baum

wunder-baum (bild-montage)

En mjölkbilsförare spiller mjölk

År 1952 klagade en mjölkbilsförare i norra New York på lukten av spillt mjölk till Julius Sämann. För att lösa detta problem kombinerade Julius exceptionella dofter med specialiserat filtermaterial och uppfann den första billuftfräscharen. Han gav den formen av en abstrakt gran i ära för sina år som extraherade aromatiska oljor i Kanadas tallskogar.

Lösningen på ett känt problem blev till kassako

Dessa luftfräschare visade sig vara en effektiv lösning på ett vanligt problem och snart sålde de som glass en varm sommardag.

Beställningar började rulla in från hela landet och snabbt vann de en stark internationell följande. Julius pionjärprodukt har blivit en global symbol för fräschör och kvalitet. Den har dykt upp i många filmer och tv-program.

– Man expanderar dofterna

Trädutbudet har expanderat dramatiskt från de tidiga dagarna av Royal Pine till att inkludera älskade dofter som Vanillaroma, Black Ice och New Car och tillverkas i en fabrik i Schweiz. Produktutbudet har också utökats med tillägg av andra luftförfriskande lösningar som Clip, Fiber Can och Bottle. Dessa produkter erbjuder en valmöjlighet i stil medan de fortfarande levererar bra dofter.

– Uppfinnaren bakom ett miljardbolag

Julius Sämann var passionerad om kvaliteten på sina produkter. Han insisterade på noggranna tester och kvalitetskontrollprocedurer för att säkerställa att de mötte hans höga standarder för doft, styrka och hållbarhet. Wunder-Baum AG är engagerat i att producera högkvalitativa, långvariga och tillgängliga produkter som ger den bästa doftupplevelsen möjlig.

Visste du att Däckskiftarna också har tillbehör? Vi monterar inte bara däck och kompletta hjul. Hos oss kan du hitta alla möjliga tillbehör till bilen, läs mer under bilvård.

PS, just nu har vi riktigt bra priser på vår fälgrengöring.