Westlake Däck

Företaget Westlake startades så tidigt som år 1958 och tillhör gruppen Zhongce Rubber Group Co som härstammar från Kina. Westlake Däck kan stoltsera med att vara nummer ett av alla däckfabriker i det konkurrenskraftiga landet Kina. Globalt sett så ligger de på en 10:e plats av totalt 75 länder. Genom goda samarbeten med sina återförsäljare finns det idag över 10 000 företag som säljer deras däck. Dessa är utspridda över hela världen och köps av flera miljoner kunder varje dag. För Westlake däck är det viktigt att följa den internationella utvecklingen och därav använder de sig av tekniker och ingenjörer med bred expertis.

Investerar för framtiden

Westlake jobbar som ett team mellan deras anläggningar världen över. De investerar i nya anläggningar i form av testanläggningar så väl som produktionsanläggningar. Deras vision är att följa utvecklingen och investera i framtiden. Hos Westlake däck används moderna kvalitetskontroller som backas upp av godkända globala däcktillverkare så väl som biltillverkare, exempelvis Volvo. Produktionsanläggningarna de använder sig av har inspektioner för varje däck, detta för att säkerhetsställa att slutprodukten håller måttet.

Däcktyper och tester

Westlake erbjuder både sommardäck och vinterdäck till personbilar, lastbilar samt trailers. Om inte det vore nog så tillverkar de även däck till motorcyklar och cyklar. Westlake däck har blivit ett populärt val för kunder som vill betala vettiga priset för ett kvalitativt däck. Perfekt tillfälle för den som vill spara en slant för sina köpta däck. Många tester har utförts på olika däcktyper för att se vart företaget ligger konkurrensmässigt. Ett av deras däcktyper fick bättre betyg än GT Radial, bättre rullmotståndsvärden än Uniroyal och bättre bromsegenskaper på våta underlag än självaste Bridgestone.

Omdömen

Dessa däck kan varmt rekommenderas till ett vettigt pris och genom recensioner att döma så garanteras du ett tryggt däck val. Givetvis skiljer det sig i kvalitet om vi pratar om premiumsegmentet men det återspeglar sig till det låga priset.