När det kommer till begravningsbilar är varje detalj noga planerad för att säkerställa en värdig och smidig transport för de avlidna. En viktig men ofta förbisedd aspekt är valet av däck på dessa fordon. I denna artikel kommer vi att utforska de vanligt förekommande däcktyperna som används på begravningsbilar och varför de är viktiga för att upprätthålla en säker och respektfull transportprocess. Ett bra val av däckmärken för denna kategori vore Nokian, Michelin eller Pirelli.

likbil

Du behöver tänka på fyra punkter om du är en begravningsentreprenör som ska köpa nya däck till begravningsbilen. Dessa fyra är:

1) För bästa komfort och tystnad

Begravningsbilar är utrustade med särskilda däck som är utformade för att erbjuda en så bekväm och tyst körupplevelse som möjligt. Dessa däck har speciella egenskaper som minskar vägbuller och vibrationer, vilket bidrar till en mer respektfull och lugn transport.

2) Bra vinterdäck krävs (extra bra)

Eftersom begravningsbilar ofta används året runt, är det viktigt att de är utrustade med däck som kan hantera olika väderförhållanden. Högkvalitativa vinterdäck används för att säkerställa att fordonet kan fortsätta att köra säkert även på snöiga eller isiga vägar. Dessa däck är konstruerade med speciella mönster och material som ger bättre grepp och stabilitet.

3) Långlivade och pålitliga sommardäck för långa transporter

För de många långa transporter som begravningsbilar genomför, är det viktigt med däck som är slitstarka och pålitliga. Sommardäck med hög kvalitet används för att klara av de långa sträckor (Oftast inom 5 mil åt gången) som kan krävas för att nå olika begravningsseremonier. Dessa däck är utformade för att erbjuda god hantering, komfort och hållbarhet.

4) Däcktrycksövervakningssystem för extra säkerhet

För att säkerställa att däcken alltid är i rätt tryck och minimera risken för punkteringar är begravningsbilar ofta utrustade med däcktrycksövervakningssystem. Dessa system övervakar kontinuerligt trycket i däcken och varnar för eventuella avvikelser, vilket hjälper till att upprätthålla säkerheten under transporten.

https://lavendla.se/fragor-och-svar/fraga/vad-ingar-i-lavendlas-kostnad-for-transport/ 

https://www.regeringen.se/contentassets/f3e6d3f2aca44854a84284fc6f311409/genomforande-av-andringar-i-direktivet-om-miljokrav-vid-upphandling-av-bilar-och-vissa-kollektivtrafiktjanster.pdf