Vad är regummerade däck?

Är du intresserad av att köpa däck med en längre livslängd? Då kan regummerade däck vara ett bra alternativ. Regummering är kort och gott en teknik som man använder sig av och som i sin tur ökar livslängden på dina däck. Det man gör är helt enkelt att ersätta däckets slitbana med en ny och på så vis behålla samma stomme. Observera att regummering dock endast kan utföras på däck som är specifikt framtagna för att återanvändas, så kallade PUB däck.

Hur bra är regummerade däck?

Regummerade däck genomgår samma prestanda test och säkerhetstest som nya däck gör. De kontrolleras också mycket noggrant innan de läggs ut för försäljning. På så vis är de precis lika trygga och bra som andra däck, men kommer även med ytterligare fördelar. En av de främsta fördelarna är att de är ekonomiska och du sparar in ca 40 % jämfört med om du hade köpt nya däck. De är dessutom mer ekologiska och ger ifrån sig mindre däckavfall. Finns det några nackdelar med däcken kan det vara en sämre bromsprestanda och att de upplevs lite bullrigare.

På vilka fordon får man använda regummerade däck?

Både lastbilar, motorcyklar och personbilar kan använda sig av däck som fått ny slitbana och det finns både vinterdäck och sommardäck att välja mellan. Här är det dock viktigt att aldrig använda däcken på styraxeln när det kommer till personbil och för lastbil ska regummerade däck inte sitta längst bak på traileraxeln, speciellt inte under vintertid.

Se till att du använder dig av högkvalitativa däck och att du kontrollerar dessa noga innan du väljer. Här kan du med fördel använda dig av ett företag som hjälper dig med en komplett däckröntgen. Det är även viktigt att stommen fortfarande är i gott skick och att den är fri från skador och kraftigt slitage.