Vad är cp däck?

Cp däck är en förkortning för ”camping pneu” och dessa däck är tillverkade för husbilar och andra camping fordon. Det ställs krav på däcken som husbilar använder för att optimera lastning och för att de ska hålla länge då husbilar är väldigt tunga och långa. Cp däcken är skapade för att ge en stabil struktur och för att klara av mycket last. De är även mycket mer tåligare än ett vanligt däck som används till personbilar.
 

Cp däck är anpassade för husbilar

Däcken är utrustade med flera lager gummi som ger möjlighet till ett större lufttryck i däcket. Dessa däck har framtagits för specifikt husbilar då de ofta används med max vikt och belastningen kan bli ganska ojämn, så det är viktigt att cp däck används till husbilar för att inte riskera dålig respons och trasiga däck. Det är såklart också viktigt att inte överbelasta en husbil även om den har riktiga däck anpassade för camping fordon, tänk på att försöka fördela vikten i husbilen så gott det går för att öka livslängden på däcken. Det finns en max vikt för alla olika sorters däck oavsett om de är rätt för din bil eller inte. Mönstret på dessa cp däck är även gjorda för att klara högre hastigheter.

Det finns några till saker att tänka på om man ska investera i nya däck till en husbil, de flesta däcktillverkare har inte så många varianter av cp däck så utbudet är ganska begränsat, man få nöja sig med det som finns. Låt inte husbilen stå still med sommardäcken på hela vintern, det kan uppstå skador då. Det är bättre att ta av dem och förvara dem på ett torrt och varmt ställe. Är det riktigt varmt klimat ökar risken för att husbilen blir överbelastad, det är därför viktigt att välja däck av hög kvalité för att inte riskera stabilitet och punka.