Tigar däck

Tigar däck grundades 1935 i Pirot, Serbien, där man än idag tillverkar sina produkter. Det är ett serbiskt varumärke som är helt ägt av Michelin sedan 2008.Tigar var ursprungligen en verkstad som tillverkade gummiprodukter och skor, men har sedan dess expanderat sin produktion. Tigar har tidigare varit en del av ett bolag kallat Tigar A.D i Pirot.

Michelins plan var att investera mer pengar i varumärket Tigar för att öka fabrikens produktion och därigenom sysselsätta flera människor. Resultatet av Michelins investering i Tigar blev under de följande åren en succé då Tigar expanderade och ökade sin tillverkning av däck. Man lät bygga flera nya fabriker samt lanserade flera nya däck som tagits fram genom forskning och innovation. Man har även satsat stort på gummiåtervinning utöver att bredda sin produktion av andra gummiprodukter än däck.

 

Lång livslängd

Tigar har även sedan Michelins investering i varumärket vunnit ett flertal utmärkelser för sina kvalitetsdäck och har imponerat på många med sina budgetdäck i många år. Bland budgetdäcken är idag Tigar ett av de populäraste däcken på marknaden då märket håller en hög kvalitet på sina däck men ändå är avsevärt billigare än konkurrenter inom däckbranschen. Varumärket stoltserar med däck som har en lång livslängd samt också bidrar till en utmärkande körkomfort.

Precis som de flesta högkvalitativa däck idag är Tigar däck framtagna för stabilitet och grepp på vägen som ökar säkerheten i trafiken, samt ett minskat rullmotstånd som i sin tur ger minskad bränsleförbrukning och därigenom ett minskat koldioxidutsläpp.

Tigars däck är framtagna för att fungera felfritt oavsett väglag och flertalet av deras däck fungerar utmärkt i nordiskt klimat. Ett utmärkt budgetval på flera sätt för den kräsna och ekonomiskt medvetna föraren, som inte vill tumma på säkerheten och komforten. Hållbarheten och livslängden på Tigars däck har imponerat på många och är ett säljargument då Tigar bevisat många gånger att man utan problem kan leva upp till varumärkets rykte.