Sumitomo däck är dem prisvärda?

Sumitomo däck är ett däck i medelprisklassen som är förhållandevis prisvärda med tanke på kvalitén i förhållande till pris. Däcken tillverkas av det japanska företaget Sumitomo Rubber Industries Ltd. Företaget är en del av en av Japans koncerner som är störst i branschen och har tillverkat däck under över 100 år.

Brett utbud av däck

Sumitomos sortiment är brett och de tillverkar däck för olika slags kommersiella fordon så väl som personbilar. Deras utbud inkluderar allt från vinterdäck, till sommardäck och friktionsdäck. Prismässigt ligger däcken i medelklassen då de inte är lika billiga som de genomsnittliga däckpriserna i Kina men samtidigt handlar det inte om några dunderpriser. Däckmärket är därmed förhållandevis prisvärt då de ligger i mellanprisklassen och har toppat flertal tester under åren. Målgruppen för Sumitomo däck är de som är ute efter däck med bra köregenskaper samtidigt som de inte kostar en halv förmögenhet. De är snäppet bättre och dyrare är budgetdäck och ett bra val för dig som vill komma billigt undan utan att kvalitén ska behöva ta stryk. En stor fördel med denna typ av däck är att trots att märket är Japanskt är de väl beprövade i det nordiska klimatet.

Sumitomo tillverkar däck under andra varumärken

Något som kan vara bra att vara medveten om är att Sumitomo inte bara tillverkar däck under sitt egna märke. De tillverkar även däck under andra varumärken som är kända världen över. Bland annat har de under många år haft ett samarbete med varumärket Goodyear som anses vara en gigant i däckbranschen i Japan. Dessa däck tillverkas med hjälp av ny och modern teknik. Med hjälp av nanoteknik har de tagit fram ett grymt bra greppmönster som är av hög kvalité. Dessutom har noggranna studier utförts av däcken för att garantera en hög kvalité. En stor fördel med dessa däck kontra övriga konkurrenter är att de är oerhört bränsleeffektiva.