Strial däck

Företaget grundades så tidigt som år 1935 där tillverkning av andra gummisorter tog fart. Däckproduktionen startade år 1959 under ett annat namn och flera år senare tillverkades de första radialdäcken. Senare kom företaget att samarbeta med ett annat däckbolag för skapande av däcken. Strial däck startades år 2013 som ett eget märke för att hålla jämna steg med konsumenternas behov och de nya krav som tillkom.

Backas upp av välkända Michelin Group

Däcken som Strial däck säljer klassas som budgetdäck på marknaden. Tillverkningen innefattar däck till personbilar, SUVs och lätta lastbilar. Det finns 11 st basmodeller att välja bland just nu i deras sortiment men deras utvecklingsteam arbetar ständigt för att ta fram nya modeller till samma låga pris. Däcken produceras av välkända Michelin Group vilket av Strial däck garanterar ett mer kvalitativt däck än vad konkurrenterna kan erbjuda i samma prisklass. Detta eftersom Michelin Group tillhandahåller dem med den senaste teknologin och därav ger dem ett försprång gentemot konkurrenterna.

Strial Budgetdäck

Budgetklasserna är oftast av sämre kvalitet än premiumklasserna. Deras gummiblandning brukar innehålla ett mjukare material än premiumdäcken. Detta betyder inte att de inte genomgått noggranna tester utan klasserna är gjorda för att konsumenterna skall ha valmöjligheter. Det är två klasser som konkurrerar på varsitt håll.

Strials budgetdäck kan klassas som ett av de bästa på marknaden dels för att däcken är väl konstruerade för att dränera slask och is med hjälp av de breda sajpningarna. Deras däck har genomgått noggranna tester och detta kan bevisas genom EU-märkningen på däcken. EU-lagstiftningen grundar sig i att däcken klarat av viktiga tester som innefattar rullmotstånd, bränsleeffektivitet, våtgrepp och externt buller.

Återförsäljare i Sverige

Strial däck är ett relativt nystartat företag och fortfarande rätt nytt för marknaden. Däcken finns dock att hitta hos återförsäljare i Sverige och det ökar hela tiden.