Snedslitet däck

Ett snedslitet däck innebär att däcket blivit betydligt mer slitet på ena sidan av däcket.
det ser du genom att antingen insidan eller utsidan på däcket är mer slitet än den andra sidan.

Är det olagligt att köra med snedslitna däck?

Det behöver nödvändigtvis inte vara olagligt att köra med snedslitna däck, så länge mönsterdjupet inte är under 1,6 mm på sommardäck alternativt 3 mm på vinterdäck så är det inte olagligt. Men att dina däck är snedslitna tyder på att något är fel så det är värt att kolla upp i alla fall. Du kan antingen kolla upp vad problemet är på en bilverkstad eller så kan du undersöka det själv hemma. Om du hittar något fel är det bäst att kontakta en bilverkstad så att problemet blir löst på rätt sätt så att det inte händer igen.

Varför blir däcken snedslitna?

Varför däcken blir snedslitna kan ha många anledningar som till exempel att du har för lite luft i däcket vilket är ett lätt problem att lösa om du upptäcker det i tid. Snedslitna däck kan också bero på felaktig framhjulsinställning, det kan vara bra att titta upp om snedslitningen beror på felaktig framhjulsinställning då det aldrig är bra att åka med en felaktig inställning på däcken.

Sammanfattning

Snedslitna däck är däck som är slitna på ena sidan. Snedslitna däck kan bero på flera olika saker, till exempel felaktig framhjulsinställning eller att du har alldeles för lite luft i däcket som är snedslitet. Om du märker att ett eller fler av däcken är snedslitna är det bra att ta reda på anledningen så att problemet blir löst så snabbt som möjligt. Enklast är att låta en bilverkstad ta reda på felet och fixa det, att lämna in bilen till en bilverkstad blir både smidigast och säkrast.