Ska dem bästa däcken sitta fram eller bak?

Som bilägare finns det många funderingar och frågor som kan uppstå när det kommer till däck. En mycket vanlig fundering är hur man kan använda sig av de bästa däcken – på bästa sätt. Det är inte alla som är medvetna om vart de bästa däcken egentligen ska placeras. Ett vanligt missförstånd är att man ska utgå från om bilen är framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven. Men ska dem bästa däcken sitta fram eller bak?

Är du en av dem som inte vet vart de bästa däcken ska sitta på bilen? Då är du långt ifrån ensam. En undersökning som utfördes av bransch aktörer visade att hela 7 av 10 bilister inte hade den blekaste aning. När det kommer till trafiken är det mycket viktigt att man vet vad som gäller, både för sin egen trygghets skull, men också för andra trafikanter.

Bästa däcken längst bak

Som tidigare nämnt är det mycket vanligt att man tror att de bästa däcken ska placeras i fram om man har en framhjulsdriven bil och i bak om bilen är bakhjulsdriven. Det kan kännas logiskt, men sanningen är att vilken drift din bil har inte är av betydelse. Oavsett om din bil är framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven ska dina bästa däck alltid sitta bak på ditt fordon. Alltid!

Att placera de bästa däcken i fram är en fara för dig och andra trafikanter. Orsaken till detta är helt enkelt för att bilens risk för sladd kommer att öka markant. Om bilen dessutom är tungt lastad kommer risken att öka ännu mer. Enligt den undersökning som utfördes av Vägverket kunde man se att det var fordon med bäst däck fram som var överpresterande. Det innebar således att man hade placerat de bästa däcken felaktigt.

Slitna däck ökar risken för sladd

Att köra runt med slitna däck är inget att rekommendera för någon bilist. Se därför till att kontrollera dina däck noga inför varje säsong och investera i nya om mönsterdjupet inte följer lagar och regler. Om mönsterdjupet är mindre än 3 millimeter är det dags för dig att köpa nya däck och på så sätt minska risken för vattenplaning och sladd.

Att däcken kommer slitas är ingenting man kan undvika, men det är viktigt att komma ihåg att risken för vattenplaning ökar om dina däck är i sämre skick. Visst kan du köra med däck som har ett mönsterdjup på 3 millimeter eller mindre, men se till att inte övergå den lagliga gränsen på 1,6 millimeter. Har dina däck slitits ojämnt, vilket är vanligt förekommande, så ska du alltid välja däcken med bäst mönsterdjup bak på bilen.

Även om lagen säger 1,6 millimeter som lägsta mönsterdjup bör du se över möjligheten att köpa nya tidigare än så. Nokian Tyres utförde ett test som visade att däck på 1,6 millimeter mönsterdjup började sladda och vattenplana redan vid 76 km i timmen när fordonet fördes fram på 5 millimeter vatten och i en kurva. Tittade man därefter på bilen som var utrustad med nya däck kunde denne föras fram i 96 km i timmen innan vattenplaning inträffade.