Sebring däck – europeiskt och modernt med Goodyear i ryggen

Sebring däcket produceras exklusivt för tyska IHLE som säljer det till sina kunder. Sebring ägs av Goodyear och utvecklar sommar- samt friktionsdäck för mellanklass. Sebring tar hand om budgetklassen i företagsgruppen och kan vara ett riktigt bra köp för den som inte vill satsa på ett dyrare Goodyear däck.

Tyska IHLE är ett ovanligt spännande bolag som säljer kvalitetsdäck, bland annat Goodyear och Sebring. IHLE startades år 1928 i Baden-Baden i Tyskland av entreprenören Fritz Ihle. Från början var det ett skrotupplag för gamla bilar som blev så framgångsrikt att Ihle så småningom gick över till att sälja bildelar och däck. Sonen moderniserade företaget och i slutet av 90-talet startade en massiv expansion med fokus på däckmarknaden. Prestigefyllda samarbeten inleddes och 2016 införlivade Michelin Ihle i sin koncern. Ihle bildade nu ett imperium inom däck tillsammans med Mayer Lissendorf. Här kan du köpa i stort sett vilka däck som helst, så länge det är ett kvalitetsdäck.

Sebring serien anses vara det smarta valet om du söker ett modernt däck till lägre kostnad, och det är dessutom ett bra däck. Att Ihle distribuerar det och att däcket har Goodyear bakom sig säger en hel del och skapar trygghet.

Sebring All Season

Däcket som syns överallt och som säljs mest i Sebring serien är Sebring All Season. Det är ett modernt och prisvärt däck – det är viktigt att betona att detta inte är ett mediokert budget däck. Med Goodyear i ryggen har man tagit fram ett riktigt bra däck i den övre budgetklassen. Det är svårt att få fram feedback från kunder samt tester av de som köpt Sebring däck, men de märken som säljs av IHLE är totalt sett över en viss kvalitetsstandard.

Sebring görs enligt “Made In Europe” stämpeln som innebär att rullmotstånd, våtgrepp och bullernivå ska märkas enligt EU-standard. Detta gör att man enkelt kan jämföra däck mot varandra.