ROADHOG däck

ROADHOG är ett varumärke framtaget av det nederländska företaget och däckdistributören Inter-Sprint Banden BV, känt som Europas största importör och exportör av däck och kan marknaden utan och innan.

Detta är ett väldigt nytt varumärke som hitintills endast setts på marknaden med sina sommardäck, men kan vara värt att vara observant på och följa då ROADHOG lovat att även lansera vinter- och helårsdäck samt att bredda sitt sortiment för den öppna däckmarknaden runt om i Europa. Sommardäcken finns redan ute på marknaden runt om Europa för ett stort antal personbilar och minibussar och till mycket bra priser.

ROADHOG som varumärke har däck som än så länge ligger inom ramen för lågbudgetdäck med sina mycket låga däckpriser, vilket indikerar att man inom varumärket troligen har ett nära samarbeta med en asiatisk däckproducent då produktionskostnaderna för däck är lägre i Asien. Detta måste dock inte innebära att det är lägre kvalitet på ROADHOGS däck än andra varumärkens då sedan tidigare många högkvalitetsdäck produceras i asiatiska däckfabriker.
Säkerställt är redan att det är flera stora aktörer inom däckindustrin som samarbetat om att ta fram ROADHOGs däck, vilket i sig själv medför hög kvalitet på däcken.

Detta är ett varumärke som satsar stort på tradition och innovation. ROADHOG producerar däck som är tillverkade efter de principer som man redan vet att det på marknaden finns en stor efterfrågan på; hög kvalitet, hållbarhet, säkerhet och miljöhänsyn.

De däck man hitintills tagit fram hos ROADHOG är högkvalitetsdäck som snabbt svarar på bromsverkan genom att uppvisa stabilitet, har fullgott grepp i vägbanan och motverkar vattenplaning, svarar fint vid oväntade manövreringar med extrema inbromsningar vilket motverkar onödiga olyckor i trafiken. Trådbanan är speciellt utvecklad på ett sådant sätt att dessa däck har en lång livslängd och hållbarhet för den moderna vardagstrafiken.

ROADHOG däcks slogan är ”Kör säkert, kör med ROADHOG” och deras slogan får anses vara ett bevis på att man hos ROADHOG satsar stort på trafiksäkerhet och därigenom högkvalitativa däck.