Pirelli p7 blue test

Pirelli P7 Blue marknadsförs som Pirellis ”ambassadör” för hållbarhet. När Pirelli P7 Blue ursprungligen lanserades 2012 var det – det första däcket i världen som fick högsta betyg på den europeiska däckmärkningen för energieffektivitet och säkerhet (i vissa storlekar).

Dessa sommardäck från Pirelli har en imponerande bränsleekonomi, även om dess våta prestanda är ett bekymmer.

Ändå borta från gränserna för däcktester var P7 Blue inte lika bra som föregångarna. Dess motståndskraft mot vattenplaning var i bästa fall dålig. Och vid inbromsning på våta underlag behövde den mer än sex meter längre än den klassledande Continental. Testerna avslöjade ett däck som var begränsat och saknade dragkraft. I kurvtagning var den tvåa i ett test, men trots detta är dessa däck den sämsta presterande under de våta testerna.

Det var mer hemma i det torra. Där P7 fick bland toppbetygen gällande grepp och hantering på torra väglag. Det kändes som ett av de sportigare däcken, med skarp styrning och bra grepp. Ändå kan du inte låta bli att känna att detta är ett däck med ett enda fokus, och sådana konstruktioner klarar sig aldrig bra i verkligheten, som kräver allsidig prestanda.

Slutsatser – Pirelli p7 blue

  • Bra grepp och hantering på torrt underlag
  • Lång bromssträcka på vått underlag och låg körhastighet.
  • Lågt vattenplaningmotstånd.
  • Det bästa rullmotståndet.
  • Bra komfort.
  • Lågt ljud.

Sammanfattning

Bekväm körupplevelse: Pirelli P7-däcket erbjuder ökade komfortnivåer på grund av minskat däckljud. Slitbanedesignen har optimerats för att minska däckets rullande ljud.

Utmärkt styrrespons och kontroll: Pirelli har designat slitbanan på P7 Blue med kompakta centrala block, kombinerat med ett robust yttre område. Detta hjälper till att minska däckets förvridning under snabb kurvtagning och förbättrar styrningens reaktionsförmåga.

Jämnt däckslitage: P7 Blue använder innovativt och avancerat hybridmaterial för att säkerställa balanserad tryckfördelning. Detta har resulterat i ett jämnare däckslitage, vilket leder till ett däck som håller längre.