Odysseus fälgar

Odysseus fälgar är tillverkade av Volvo. Fälgen är gjord av aluminium och är väldigt populär. Dock finns det inte många olika modeller av Odysseus, den tillverkas bara i olika storlekar och det är storlekar från 16 tum till 19 tum. Designen på dessa Odysseus fälgar är ganska standardinspirerade, fälgarna är utrustade med fem navhål och ekrar. Samtidigt är den silvriga färgen väldigt traditionell, något som speciellt alla volvofantaster tycker om. Förutom att färgen är uppskattad så är Odysseus fälgen gjord av väldigt bra kvalité, den ger en känsla av trygghet och säkerhet på vägarna.

Odysseus och Volvo

Fördelen med aluminiumfälgar är att de håller ner vikten på hjulen. Fälgar i stål är exempelvis mycket tyngre. När dessa Odysseus fälgar tillverkas är det viktigt att de följer alla krav så att de blir godkända som Volvos original fälgar. Slarvar man med olika material och inte följer receptet till punkt och pricka så kan fälgen bli spröd och känslig, vilket betyder att minsta stöt eller annan kontakt kan orsaka att fälgen går sönder eller till och med orsakar punktering. Det är alltså viktigt att man använder rätt material och rätt mängd material när man tillverkar Odysseus däck. Det är bland annat många olika metaller som blandas ihop för att kunna skapa de rätta egenskaperna.

Odysseus fälgar är även kända för att ha väldigt bra korrosionsskydd. Detta skyddet skyddar emot rost och annan korrosion som kan attackera fälgarna. Många konkurrenters fälgar har inte detta skydd vilket ger en stor fördel till Odysseus. Volvos orginalfälgar lackeras flera gånger för att uppnå så bra skydd som möjligt, det appliceras både förbehandling, skiktbehandling och avslutas med ett lager av klarlack på ytan. Däcken är även designade för att ge en god balans på hjulen, detta genom att konstruera fälgarna så att de ligger centrerade mot navet. Om man ska jämföra med andra konkurrerande fälgar så är detta något de konkurrerande saknar, dels för att de är anpassade att passa till flera olika modeller bilar, medans Odysseus är ämnade för Volvobilar.