Nordexx däck

Varumärket Nordexx är ett privatägt varumärke, framtaget av den nordiskägda däckkedjan Superdäck. Nordexx däck licenstillverkas sedan 2007 i Qingdao, Kina, men distribueras i Europa. I Kina heter bolaget som tillverkar Nordexx däck NDI Tire. Man har från Superdäck ställt höga krav på komfort när det rör deras däck, och det har man lyckats uppnå.

Däcken som produceras under varumärket Nordexx är högkvalitetsdäck som erbjuds till samma priser som budgetdäcken. Detta är däck som uppfyller samtliga standarder och är fullt så tillförlitliga som man kräver i USA och Europa, och är därför fullt certifierade som kvalitetsdäck.

 

Väghållning och säkerhet

Väghållningen och säkerheten hos ett Nordexx däck är klanderfri, detta är däck som håller länge. Man tillverkar detta däck i nordiska gummiblandningar som tillsammans med övriga specifikationer på däcket bestäms av Superdäck för att det ska klara nordiska vägförhållanden oavsett årstid och väglag. Tester har visat att varumärket klarar att uppnå sitt mål och man producerar sommar- och dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden.

Företaget tillverkar sina däck till flertalet personbilar och lätta lastbilar som finns ute på vägarna, samt distribuerar dem genom de flesta stora däckgrossisterna till många garagen runt om i Norden. Inte minst finns ju självklart Nordexx däck hos den firma som tagit fram däcket och etablerat det på marknaden.

Nordexx använder sig av nyckelorden stabilitet, säkerhet och ekonomi. Däck från detta företag är kvalitetsdäck som är speciellt spännande för den prismedvetna konsumenten som vill få ett problemfritt däck som håller länge på vägarna.
Detta är billiga däck som man kan lita på och som klarar det man faktiskt kräver av ett däck på en bil i Norden. Det är precis därför Superdäck lät ta fram Nordexx däck: för att det skulle finnas ett billigt nordiskt kvalitetsmärke till nordiska bilar och vägtrafikanter där man varken tummar på säkerhet, komfort eller ekonomi.