Nitto däck

Företaget grundades år 1949 och har sin bas i USA. Nitto Däck drivs av nytänkande och passion för skapandet av däck. De åtar sig nya trender och ser gärna till att stödja tillväxtmarknaden för den innan däcken blir ”vanliga” för marknaden. Däcken som tillverkas från Nitto kombinerar sin cutting edge teknik med estetik. Detta gäller allt ifrån slitbanan, dimensioner och däckens sammansättning.

Egen design som sticker ut

Tekniken Nitto däck använder sig av har banat fram till extrema utseenden som sällan skådats inom däckindustrin. Designen är egen och sticker ut i mängden vilket är ett resultat av toppmodern utveckling, noggranna testprocedurer och kvalitetsteknik. Med hjälp av högkvalitativa tester har de förbättrat dynamiska kontaktpunkter under körning, reducerat väg bruset och ökat livslängden. Detta har skapat högkvalitativa däck som Nitto däck är stolta att representera inom däckbranschen.

Tillverkning

Nitto däck tillverkar däck till flertalet fordon som personbilar, terrängbilar, lastbilar, skåpbilar med flera. De tillverkar både sommardäck, vinterdäck och allround däck, flesta av dem hör till i high performance klassen. Tillverkningen når inte bara ut till vanliga bilar utan även för bilar som tävlar inom olika bilsporter.

Tips om vilka däck du kan köpa

Företaget har flertalet däck att välja bland på marknaden. Exempelvis har de sommardäcket NT555-g2 som fungerar väl på både torra och våta underlag. Körkomforten är hög på dessa däck samt att de är väldigt tystlåtna. Ett annat är allround däcket NeoGen, däck som kan köras året runt, som håller hög kvalitet och är skapad för att tåla alla sortens väderförhållanden. Det som gör detta däck speciellt är dess symmetri i mönstret samt förstärkningar tillförts i dem.

Återförsäljare i Sverige

Att hitta ett par Nitto däck i det vanliga sortimentet hos svenska bilåterförsäljare kan vara svårt. Däremot finns det möjlighet att återförsäljarna kan beställa hem däck som du sedermera köper genom dem.