Nitrogen – en kraftfull och effektiv lösning

Nitrogen vars kemiska beteckning är N2 är en av de mest kraftfulla och effektiva lösningarna för däcken på bilen. Genom att välja nitrogen i stället för vanlig luft kan du få en mängd fördelar för både din bil och miljön. N2 hjälper däcken att behålla rätt tryck under en längre tid, vilket i sin tur minskar bensinförbrukningen och utsläppen av koldioxid. Dessutom kan du öka däckens livslängd.

Tragiskt nog, rullar många bilar i Sverige runt med för lågt lufttryck i däcken, vilket leder till ökat däckslitage och högre bränsleförbrukning.

Idag är det många privatbilar, åkerier och bussbolag som har valt nitrogen, men det finns fortfarande många bilägare som inte har upptäckt fördelarna med denna lösning. För miljöns skull behöver det bli många fler som väljer nitrogen för sina däck.

Vad är bäst luft eller nitrogen i däck?

Med nitrogenfyllda däck kan du uppleva en mer säker och pålitlig körning. Du slipper oroa dig för de faror som följer med luftfyllda däck, som exempelvis för lågt lufttryck och deformering på grund av temperaturskillnader.

Fördelar

  • Gör bilen mer effektiv och kostnadseffektiv
  • Hjälper till att bibehålla rätt tryck i däcken under en längre tid
  • Reducerar utsläppen av koldioxid och bidrar till en renare miljö
  • Förbättrar bilens prestanda och säkerhet på vägarna
  • Låter dig göra en stor skillnad för miljön med en enkel åtgärd.

Nitrogen är bättre ekonomin och miljön

Körning på däck med rätt lufttryck är en avgörande faktor för säkerhet på vägarna. Att välja nitrogen i stället för vanlig luft säkerställer att dina däck alltid har rätt lufttryck, vilket minskar risken för däckhaveri och förbättrar greppet mot underlaget.

Förutom säkerheten har du också möjlighet att spara pengar och minska din miljöpåverkan. Det här är en win-win situation där du kan känna dig trygg bakom ratten samtidigt som du bidrar till en mer hållbar framtid.