Nebula fälgar

Nebula är namnet på en av Volvos mest exklusiva originalmonterade fälgar. Materialet i fälgen är aluminium, och dimensionen är 8×18 tum. Produktionen sköttes av den tyska tillverkaren BBS, som är känd för sin mycket höga produktkvalitet. Priset är därför tyvärr också ganska högt.
När det kommer till designen, så har Nebula sju stycken dubbelekrar. Färgen heter Silver Bright (färgkod 936). Det är en tvådelad fälg, split-fälg, och det finns två olika centrumkåpor att välja mellan. De båda fälghalvorna hålls samman av 13 stycken blanka skruvar.

  • Artikelnumret är 31202244.
  • Fälgen passar till Volvo S60 2001 – 2009, Volvo V70 2000 – 2008 och Volvo S80 1999 – 2006.
  • Fälgen väger 11,6 kg
  • Offset är 49 mm, och centrumhålet mäter 65,1 mm. Bultcirkeln är 5 x 108 mm.
  • Rekommenderad däcksdimension: 235/40 R18 95Y
  • Rekommenderad däcksmodell: Pirelli PZero Rosso

Snökedjor kan bara användas tillsammans med däck från vissa tillverkare. Risk finns att kedjorna tar i karossdelar, eller skaver mot komponenter i hjulupphängningen.

Nebula fälgar passar för OEM uppdatering

Nebula fälgar är populärt hos vissa bilägare, när de skall OEM-uppdatera sin bil. Då uppdateras bilen med originaldelar, gärna delar som kommer från någon dyrare modell inom modellserien. Resultatet blir en bil som faktiskt hade kunnat byggas hos biltillverkaren, om designavdelningen hade tänkt i samma banor när bilen ursprungligen designades.
Med hjälp av denna typ av uppdatering, är det också naturligt att montera utrustning som bilens första ägare av någon anledning aldrig önskade, när nybilsbeställningen gjordes. Exempelvis farthållare, extra strålkastare, eller ett nät för att hålla väskorna i bagageutrymmet på plats.
OEM är en förkortning av Original Equipment Manufacturer. Detta är originaldelar som inte såldes lösa ute på den öppna marknaden, utan gick från komponenttillverkaren direkt till bilfabrikantens tillverkningslina. Delarna kan också ha sålts som tillbehör av biltillverkaren, under biltillverkarens namn. Komponenttillverkaren har enligt avtalet, inte rätt att sälja delarna till slutkonsumenten.