Motorvärmare – effektiv investering som förlänger bilens livslängd

En motorvärmare är en enkel men effektiv investering för att förbättra din bils prestanda och livslängd. Genom att värma upp bilens motor innan start, kan du förhindra den plötsliga belastning som annars uppstår vid starten. Det här resulterar i mindre slitage på motorn, en bättre bränsleekonomi, minskade utsläpp och en snabbare uppvärmd kupé.

Det finns olika sätt att ansluta en motorvärmare, inklusive en elektrisk anslutning eller en förlängningskabel. Du kan även välja en motorvärmare med en fjärrkontroll eller timerfunktion för extra bekvämlighet. Oavsett vilken typ du väljer, så är en motorvärmare en smart och prisvärd investering som kan bidra till att förbättra din bils prestanda och livslängd.

Vi på Däckskiftarna rekommenderar alltid att man har en motorvärmare och en kupévärmare. Dels för ekonomin, motorn, miljön och för din egen bekvämlighet.

Att välja rätt motorvärmare

En elektrisk motorvärmare är en lösning som passar de flesta. Särskilt om du har en bil som står parkerad under natten eller om du har en bil som du inte använder så ofta. En elektrisk motorvärmare drar sin energi från elnätet, inte från bilens batteri.

När det gäller att välja rätt motorvärmare, är det viktigt att väga fördelarna och nackdelarna mot varandra. En elektrisk motorvärmare är enkel att montera och bruka. Men du behöver ha kontroll över tiden som den är inkopplad, särskilt när det gäller elkostnaderna.

För att undvika onödiga kostnader, är det klokt att välja en motorvärmare med en timerfunktion så att du kan ställa in den för att stänga av sig själv efter en viss tid.

Typer av motorvärmare

Block- och slangvärmare är effektiva lösningar för att värma upp bilens kylvätska direkt.

Kontaktvärmaren, å andra sidan, är en lösning som värmer indirekt från utsidan av motorblocket eller oljetråget. Direkt uppvärmning av kylvätskan är mer effektivt, men det kan innebära en mer komplex monteringsprocess. Kontaktvärmaren är en enklare lösning eftersom den inte kräver tömning av kylvätskan. En annan fördel med en kontaktvärmare är att den värmer bilens olja, även om temperaturen stiger långsammare.