MK18 fälgar

Mk18 är en mycket vacker fälg. Det sägs att den passar till äldre Volvo bilar som exempelvis Volvo 240 – men den passar definitivt till en cool modern bil. Den läckraste Mk18 fälgen är den med svarta ekrar eller antracitfärg, den är tung, ”farlig” och inspirerande – medan den vita, silver och guldfärgade varianten ser mer snälla och klassiska ut och inte riktigt lika ”farliga” – men det är rakt igenom en vacker fälg. Djupet i fälgen ger nästan en 3D känsla, trots sin enkelhet.

Ocean Mk18 fälgar

Ocean fälgar härstammar från USA och säljs av Aabenraa Fälglager på den nordiska marknaden. Aabenraa är en ledande innovatör inom fälgbranschen och har tillverkat Ocean fälgar i över tio år, men de tillverkar också andra fälgar. Att Ocean är en Volvo originalfälg är ingen hemlighet, dessa fälgar sitter på de flesta av Volvos modeller, klassiska såväl som sportiga. Mk18:s klassiska design går hem hos Volvoägare, den är snygg men ändå lite neutral vilket gör att den snyggt smälter in med bilen man sätter den på.

Fördelar med Mk18

Även om man inte tror det känns det vilka fälgar man åker på, en kvalitetsfälg som Mk18 ger en mycket hög åkkomfort, men det finns flera fördelar. Fälgen är inte lika bred som flera andra fälgar av denna typ av fälgbana. Detta gör att man utan vidare kan montera lite mer ordinära dimensioner av däck på Mk18.
Mk18 kostar mellan 2000 och 3000 kronor styck, men det finns även på vissa håll priser under 2000-lappen vilket är bra för denna kvalitetsfälg. Det utannonseras flera paketpriser där alla fyra fälgar ingår. Var försiktig med replikor, just Mk18 och den lite större Mk19 finns det flertalet replikor av, och det är alltid bättre att hålla sig till originalet. Då vet du vad du får – en fälg av högsta kvalitet.