Mitas däck

Mitas däck startade sin produktion i Prag år 1930. Idag fortsätter tillverkningen på tre stycken anläggningar i Serbien, Tjeckien och Iowa. Däckmärkets distributionsnätverk sträcker sig över i princip hela världen då de når hela 14 länder, inklusive USA.

Mitas tillverkar många olika slags däck

Mitas som däckmärke är välkänt och populärt inom cykel, MC och flygplansdäck. Därmed är det inte bara bildäck som varumärket skapat sig ett namn inom. Specifikt inom flygplansdäck har Mitas däck blivit enormt stora tack vare att de har ett patent. Patentet ”Marked R. Mitas innehåller ett stort sortiment av kvalitetsdäck.

Industridäck

Mitas sortiment består av ett stort utbud av industridäck. Utbudet består av terrängdäck, industridäck för traktorer, krandäck, däck för materialhantering och däck för skridstyrning. Eftersom industriella miljöer kan slita på däcken krävs enormt slitstarka däck med lång hållbarhet, vilket är exakt det Mitas erbjuder. De är nämligen unikt tillverkade för att fungera bra i maskiner som körs i väldigt svåra förhållanden.

Gårdsdäck

En av Mitas specialiteter är jordbruk vilket gör dem till experter och en av de största anläggningarna i världen gällande gårdsdäck. Däcken är av oerhört hög kvalité och finns i många olika storlekar och utformningar för att passa varje kunds behov.

Cykeldäck

Mitas cykeldäck finns i ett enormt stort utbud då de arbetat i branschen i nästan 100 år. Därmed bör du som efter kvalitativa cykeldäck vända dig till Mitas för att få något av de bästa utbudet som är möjligt.

Motorcykeldäck

Mitas erbjuder även ett stort utbud av däck och slangar för skotrar, motorcyklar och mopeder. Detta stora utbud inkluderar däck för alla tillfällen, väglag och förutsättningar. Med stort fokus på kundnöjdhet värdesätter de kundens förtroende för produkten över allt annat. Med högkvalitativa däck som fyller sin funktion och överträffar förväntningar är de däckmärket många vänder sig till för kvalitativa däck, bra priser och stort utbud.