Minerva däck – kvalitativ gummisammansättning

Minerva däcks historia börjar år 1992 när företaget grundades i Belgien och påbörjade sin resa mot att bli en stark aktör i bildäcksbranschen. Från start hade de ett rykte av att tillverka lyxbilar som höll kvalitén av Rolls Royce, med betydligt billigare priser. Idag arbetar Minerva med däck till en mängd olika fordonstyper, så som personbilar, SUV:s och lastbilar.

Minervas utbud

Minerva lägger stort fokus på att tillverka pålitliga däck med en oerhört kvalitativ gummisammansättning. Detta resulterar i en hög körkomfort samtidigt som du som förare erhåller kontroll över ditt fordon när du kör i höga hastigheter. Oavsett om du kör på torrt eller vått väglag har du som förare full kontroll över ditt fordon och körningen är både bekväm och säker. Minervas sortiment består av sommardäck, vinterdäck och däck som fungerar för alla säsonger. De säljer sina däck i över 52 länder och deras utbud är enormt stort gällande storlekar och modeller. Faktum är deras utbud innefattar hela 360 stycken sommarstorlekar, 230 vinterstorlekar och hela 70 storlekar när det kommer till året runt däck. Med detta enorma utbud är det lätt för de flesta att hitta däck som passar bilen.

Minervas utveckling

En stor bidragande faktor till Minervas tillväxt och framfart är att de funnits så länge i däckbranschen. De anses vara en av de absolut äldsta och mest stabila företagen när det kommer till däcktillverkning och är därmed en pålitlig aktör i branschen. Som en extra push i ryggen får de stöd över koncernen Continental som är en tysk gigant när det kommer till däcktillverkning. Detta stöd visar på att kvalitén på Minervas däck är oerhört hög och något som den stora giganten Continental kan stå bakom och stötta. Minerva har dessutom vunnit en hel del tävlingar vilket visar på att deras däck är kvalitativa och pålitliga.