Mickey Thompson däck

Den amerikanska motorracinglegenden Marion Lee Thompson, även kallad Mickey började tillverkningen av sina däck år 1963. Tack vare sina framgångar inom road- dragracing blev han år 1990 inskriven i den ärofyllda International Motorsports Hall of Fame. Han gav inga gränser för däckdesignen och däcken medförde att flertalet racingförare tog dem dit andra däckmärken inte kunde. Mickey Thompsons däck är idag världsledande när det kommer till högpresterande 4×4-däck och hjul, med alternativ för ban- och terrängkörning.

Terrängdäck i världsklass

Mickey Thompson älskade att experimentera med däcken han tillverkade. Med dessa var han den förste att uppnå en hastighet på 675,9 km/h på land. Detta är bara ett av 485 rekord som han kammade hem inom sporten. Idag fortsätter däcken att slå massor med rekord inom sporten racing .

Med sin självupplärdhet och nyskapande inom området fortsätter Mickey Thompson bygga på sina gamla meriter samtidigt som han än idag framgångsrikt utvecklar högkvalitativa däck för en mängd olika syften.

Det som utmärker Mickey Thompsons terrängdäck är dess djupare slitbana och förstärkta sidoväggar. De är gjorda för att skydda din bil när du kör terrängkörning och klarar av de tuffaste miljöerna, genom grus, lera, allt vad det innebär när det körs terrängkörning.

Återförsäljare i Sverige

Är du ute efter högpresterande däck för 4×4/däck så finns de att köpa för de flesta bilmodeller hos återförsäljare runtom i Sverige. Dessutom om du är ute efter högpresterande terrängdäck så finns dessa också att hitta. Exempelvis off-road Baja Claw TTC däcken som tillverkarna kallar själva för ”de ultimata” däcken. Det är ett däck som skall ta dig fram i de flesta terränger med sitt högpresterande syfte. Finns även specialdäck som företaget Mickey Thompson tagit fram tillsammans med racinglegenden Brian Deegan. Dessa Deegan 38 däck är framtagna särskilt för lerigt underlag.

Är du intresserad eller har frågor och funderingar angående Thompson däck? Tveka inte att höra av dig till din närmaste återförsäljare.