Michelingubbe – en ikon

Michelin är världskända för sina däck. Men det är inte bara däck och restauranger som Michelin har sitt finger med i spelet. De är också ledande inom teknisk innovation och utveckling, och har i årtionden satsat på forskning för att skapa de mest effektiva, säkra och hållbara däcken på marknaden.

Deras kännetecken är bland annat lång hållbarhet, god körprestanda och hög säkerhet, och deras däck är vanligt förekommande på de mest prestigefyllda bilmärkena.

Så nästa gång du ser den vite, knubbige mannen, tänk på allt det här som står bakom symbolen och varför Michelin är en av de främsta däcktillverkarna i världen.

Michelingubben är både en maskot och symbol

Idag är Michelingubben en ikon som har blivit känd över hela världen, inte bara för däcken utan också för Michelins engagemang för säkerhet, miljö och innovation. Maskoten har genomgått en mängd förändringar under åren, men har alltid behållit sin ursprungliga charm och positiva energi.

Med Michelingubben som sin ambassadör har Michelin försetts med en stark och oöverträffad identitet som har hjälpt företaget att bli en ledande aktör inom branschen.

En ikon för hög kvalitet och tillförlitlighet

Michelingubben har blivit en ikon för hög kvalitet och tillförlitlighet inom bil- och däckbranschen. Hans ringformade kropp är en påminnelse om Michelins kontinuerliga satsning på utveckling och förbättring av sina produkter.

Från att ha varit en symbol för cykelslangar har Michelingubben utvecklats till en globalt erkänd ikon, som representerar det franska företagets dedikation till säkerhet, komfort och prestanda på vägarna. Hans närvaro på bildäck och tillbehör är en garanti för kvalitet och förtroende från kunder som vill ha det bästa för sin bil.

Michelingubben genom tiderna

Idag är Michelingubben fortfarande en viktig del av varumärket och en symbol för kvalitet och prestanda. Han är fortfarande en rund, knubbig figur med vita ringar runt sin kropp, men har fått en mer modern look. Du kan se honom på Michelins däck, reklammaterial och på deras hemsida. Michelingubben är en ikon som fortfarande hyllas av bilister och transportföretag över hela världen.