Metzeler däck

Metzeler är ett däckmärke som är tillverkat i Tyskland. Metzeler har utvecklat däck i över 100 år och specialiserar sig på motorcykeldäck. Grundaren hette Robert Friedrich Metzeler och startade företaget 1863. Till en början tillverkade de bara sportutrustning och leksaker gjorda av gummi. Det blev en stor hit hos många och tack vare det ville Robert fortsätta utveckla hans sortiment. Några år senare expanderande företaget och dem fick lov att utöka med flera fabriker runt om i landet. Det var inte förrens på tidigt 1890 tal som tillverkandet av cykel och motorcykeldäck tog fart. på grund av andra världskriget så förstördes mycket av företagets fabriker och förhindrade produktionen under en lång tid. Efter kriget fick dem möjlighet att bygga upp allt de skapat på nytt, efter det har Metzeler varumärket fortsatt varit ett väldigt populärt märke hos alla motorcyklistfantaster, men även andra konsumenter.
 

Ledande inom sin bransch

Idag är de ledande inom sin bransch och deras mål är att alltid göra bättre produkter än gårdagen. Metzeler däck är tillverkade med hög kvalité och unik prestanda med slitstarka egenskaper. Ingenjörerna använder sig av ny modern teknik och nöjer sig inte förrens deras produkter är på toppnivå inom alla moment. Det handlar främst om att skapa en bra hållbarhet och kvalité men företaget måste även se till att uppfylla alla behov som deras kunder och poteniella kunder har. Samtidigt försöker de jobba så miljövänligt som de bara kan för att hålla ner utsläppen. Tack vare företagets expertis inom MC-däck och med hjälp av ny avancerad teknik har dem sedan många år tillbaka varit ett favoritmärke för MC-fordon och märket är även välkänt globalt.

Metzeler däcken kommer i olika modeller anpassade för olika motorcyklar. De mest populära modellerna heter ME7 Teen, Sportec, MC360, Roadtec, Karoo Street, Laserstreet och ME888 Marathon. Alla dessa modeller är verkligen prisvärda och för varje motorcykel finns det en modell som är perfekt match.