Mayrun – däcket som är den okända pärlan du borde testa

Mayrun-däcket har börjat synas i Europa på senare tid, och det är ännu inte så många som har samma erfarenhet av detta däck som av andra längre etablerade märken. Tekniken och de standarder som använts vid tillverkningen av Mayrun är i toppklass, så även strukturen och materialets standard samt de kvalitetskontroller som däcket genomgår innan det möter marknad.

Mayrun presenterar en hel produktlinje för de flesta bilarna och har också ett bra pris.

Vem står bakom Mayrun?

Kinesiska Kinforest Tyre har utvecklat Mayrun däcket. De är en ledande tillverkare som år 2000 köpte upp Firestones teknologi för däcktillverkning för att göra en världssatsning. Man inledde också ett samarbete med Continental runt år 2006–2007 vilket var startskottet för Kinforests internationella närvaro. Kinforest är aktiva i över 170 länder och har förutom Mayrun också märkena Kinforest och Dailyway. De har cirka 2 500 anställda och tillverkar däck för alla sorters bilar.

Kvalitetstesterna av Mayrun däcket är avancerade och följer den internationella test-standarden för däck. Troligtvis är Kinforest en av få kinesiska tillverkare som följer ECE rolling sound standards certification.

Varför ska du testa Mayrun?

Priset är bra och det är ett däck på frammarsch. På mycket kort tid har Kinforest nått flera framgångar i sin produktion, vilket de själva gått ut med i pressmeddelanden. Runt 2003 producerade man det första 20 inch Ultra High Performance-däcket i Kina och 2004 producerade man ett vinterdäck för ner till minus 30 grader. År 2005 producerade man ett 24 inch UHP SUV däck.

På Tyrereviews online har däckköpare lämnat sin åsikt om high performance sommardäck där Mayrun MR500 deltog. Däcket kom in på 12:e plats med mycket god kritik. 190 däck deltog i undersökningen. Mayrun MR500 har hög komfortkänsla, vilket du känner i körningen. Det är ett sportdäck där mönstret är utvecklat för snabb körning med låga ljudnivåer. Mönsterdesignen har raka skåror i mitten på däcket vilket gör körningen stabil och är utmärkt för höga hastigheter. Däcket klarar våt väg mycket bra och greppar fint vid kurvkörning.