Malatesta däck

Söker du ett riktigt bra däck från en tillverkare med lång erfarenhet? Då är Malatesta däcket ett perfekt val för dig! Familjeföretaget Malatesta Motorsport Tyres är en stark spelare på däck-marknaden. Företaget initierades år 1946 i Rom i Italien som Malatesta Pneumatici. Man började som däckreparatör och övergick till att regummera för att göra dem till ”elit-däck”. Fokus ligger på fyrhjulsdrivna fordon, personbil, rally och race, gaffeltruckar och vinterdäck.

Malatesta återanvänder cirka 80 % av använda däck för att skapa sitt eget märke och mycket mer! Förmodligen är detta ett av de mest miljövänliga däckföretagen i världen med sin återvinningsstrategi. Däcken är E-märkta för europeiska köpare och har dessutom en TUV-certifiering från det tyska transportministeriet. Malatesta är världsledande vad gäller högkvalitativa regummerade däck.

I Sverige heter generalagenten Mirada, vilket såklart är ett företag helt i Malatesta mentalitet. På Mirada brinner man för motorsport och inriktar sig mot alla typer av rally och race.

Äkta Malatesta däck

Det svävar nästan en historisk magi runt Malatesta Pneumatici. Det utmärkande för Malatestas däcklinje är de olika gummiblandningar som läggs in i däcket för att skapa den perfekta blandningen beroende på användning. Exempelvis har man en blandning som kallas ”soft” för rallydäck, det finns ”super soft” om du kör rallycross. Genom att köpa ett Malatesta däck får du en gummiblandning som är exakt anpassad efter hur du använder däcket. Inget hindrar att du kör på perfekt gummi även i din personbil.

I terrängen finns exempelvis Malatesta Kobra Trac NT som har kraftiga klossar och är en riktig off-pist presterare. Den är designad för att ha ett bättre grepp i tuff terräng. Den är också självrengörande och klarar även snö. Kanske ska du ta en titt på MRX serien som är framtagen för att maximera fästet på grusunderlagen och asfalt. MRX är ett utmärkt däck för torra underlag och snabba starter då man behöver bra grepp. Varför inte ta en titt på om det finns en gummiblandning som passar just din bil, du kan bli glatt överraskad.