Lappi isjärv test

Lappi Isjärv är ett helt nytt, och väldigt prisvärt dubbdäck för nordiska vinterförhållanden. De speciella dubbarna – som kallas för Lappi Shuriken, samt den unika speciella gummiblandningen Lappi Arctic Ice, ger Lappi Isjärv-däcken ett ännu mer utomordentligt grepp.

Däcken Lappi Isjärv består alltså av en speciell gummiblandning som går under namnet Lappi Arctic Ice – som är specifikt utvecklat för det föränderliga väderförhållandena i norr. Dessa däck fungerar allra bäst på is och snö när det är kalla och krävande förhållanden.

Unika dubbar och gummiblandning på Lappi Isjärv

Lappi Arctic Ice kan även erbjuda enastående säkerhet på bar och våt asfalt. I Lappi Arctic Ice-blandningen används äkta rapsolja i stället för skadliga oljor. Detta ger ett stadigt grepp på is och snö i kylan och minskar skadliga utsläpp. Den unika Arctic Ice-gummiblandningen samt det suveräna greppet hos Shuriken dubbarna gör Lappi Isjärv-däcket till ett helt unikt vinterdäck.

Dubbarna på dessa däck biter i isen som en järvs vassa klor. Isjärv-däckets ”klor” är egentligen de unika Lappi Shuriken dubbarna. Shuriken speciella dubbar ger upp till 15 % bättre grepp på is. Tanken bakom Isjärv är att erbjuda ett bättre grepp än ”vanliga” däck, samt ett ytterst rimligt pris ut till kund.

Finska Lappi däck tänker nämligen att bra vinterdäck med gott grepp under nordiska körförhållanden inte ska kosta ofantligt mycket pengar. Dessa däck ligger i den lägre prisklassen men låt dig inte skrämmas av priset! De presterar bättre än de största däcktillverkarna i vissa avseenden, och i andra är de inte långt bakom.

Ett test som har utförts av finska BD Testing Oy visade att Isjärv som enbart har 96 ”shuriken” dubbar presterade bättre än Nexen vinterdäck som har 190 ”vanliga” dubbar. Testet visade att Isjärv har bättre bromsförmåga.

Slutsats

  • Bäst bromsförmåga på is och snö
  • Bra prestanda på snö
  • Lågt ljud
  • Bra rullmotstånd
  • Unika dubbar

Sammanfattning

Lappi presterar bättre vid snöbromsning än sina motsvarigheter. Priset är hälften kontra premium däck i samma klass vilket gör att dessa däck är ”mycket däck för pengarna”. Lappi presterar även väldigt bra vid inbromsning på våta underlag.