Kumho Wintercraft Ice wi31 – test

Wintercraft Ice Wi31 vinterdäck från Kumho är designade speciellt för isiga vägar. Den har enastående grepp och hantering på snö och is, tack vare dess riktade slitbanedesign och V-formade spår. Och till skillnad från andra vinterdäck erbjuder den en otroligt smidig och bekväm körning.

Kumho Wintercraft Ice Wi31 har en ny avancerad dubbdesign som ger dessa däck ett bra grepp på snö och is, samt att det är exceptionellt tysta i jämförelse med andra dubbade vinterdäck tack vare en design i låg profil. Detta ger mindre vägbuller – en grym innovation från Kumho helt enkelt.

Kumho Wintercraft Ice Wi31 – Ett bra däck i mellanprissegmentet

Wi31-däcken är top-of-the-line när det kommer till manövrerbarhet på is och snö tack vare sin design. Med en riktad slitbanedesign förbättras däckets prestanda, och 3D mönster hjälper till att öka greppet på is och snötäckta vägar. Denna unika designfunktion förhindrar glidning och ökar greppet på tung snö, snöslask eller is.

Ett däck ska ha en god hanteringsförmåga eftersom det är den enda länken mellan fordonet och underlaget. Därför vill däckföretagen hitta sätt att maximera styrbarheten och stabiliteten hos nya däckmodeller, i detta avseende är Wi31 en utmärkt kandidat. Dess anpassade, riktade slitbanedesign förbättrar i hög grad hanteringsförmågan och bibehåller konstant kontakt med vägen, även under skarpa kurvor.

Däckets gummiblandning

Däckets gummiblandning (som är annorlunda på vinterdäck kontra sommardäck) gör tillsammans med slitbanemönstrets riktning att greppet förbättrats på våta vägytor. Denna blandning hjälper gummit att bibehålla sin flexibilitet även i extremt låga temperaturer. Tillsammans med dessa egenskaper har detta däck hög styrförmåga på is.

Wintercraft WI31 reducerar vägbuller avsevärt tack vare dess unika slitbana. Den låga däckprofilen och det perfekta slitbanan samverkar för att hålla alla luftvågor borta från däckavtrycket.

Fördelar

  • Jämfört med andra vinterdäck är det förvånansvärt tyst
  • Den erbjuder en mjuk och bekväm körning
  • Tyst jämfört med andra vinterdäck
  • Hög styrrespons
  • Hög dragkraft i låga temperaturer
  • Bra bromsförmåga
  • Bra kurvtagningsförmåga

Nackdelar

  • Lång bromssträcka på våta underlag
  • Sämre isprestanda jämfört med andra dubbdäck