Kingstar Däck

Kingstar är ett däckmärke som tillverkas i Nederländerna. Den nederländska motsvarigheten till det världsberömda märket Hankook, som ägs av Hankook. Kingstar däck produceras jämsides med Hankook stallet och tillverkningsprocessen är densamma som för Hankook däck. De använder sig av samma teknik som för Hankook däcken i dess fabriker med ett brett utbud av storlekar. Kingstar är ett mycket populärt däck från de välkända koreanska däcktillverkaren. Dessa däck håller i stort sätt samma kvalitet som Hankooks egna märken, men till ett lägre pris.

Kingstar däckmodeller

Kingstar består av en mängd olika modeller, bland dem är H714 och K106 de mest populära bland koreanska märken. K106 är ett högpresterande radialdäck, medan H714 använder Hankooks bästa teknik för att ge exakt styrrespons, bra grepp och stabilitet i höga hastigheter och kurvor. Kingstar tillverkar även vinterdäck, som garanterar säkerhet och prestanda även i dåligt väder.

Hankooks däck är nu välkända världen över, främst på grund av sina populära radialdäck. Idag tillhandahåller Hankook originaldelar till många olika biltillverkare. Förutom däck tillverkar Hankook även batterier, aluminiumfälgar och bromsbelägg. Inom varumärket Kingstar finns det idag många olika modeller som passar de flesta fordon på marknaden. Ett av deras mest populära sommardäck heter Road Fit SK10, vilket är ett högpresterande däck.

Även på våta vägar har denna modell ett imponerande grepp, vilket också gör att den har väldigt kort bromssträcka på sommarvägar. Just den här modellen är också unik genom att den har ett väldigt annorlunda mönster. I tillverkningsprocessen av detta däck tillåter datorn generera ett väl optimerat men helt asymmetriskt mönster. Anledningen till detta är att du på så sätt kan maximera din styrförmåga, och samtidigt kan du få en tystare körupplevelse och därmed en högre komfort. På grund av detta asymmetriska mönster finns det ingen risk för ojämnt däckslitage.

Återförsäljare i Sverige

Kingstar däck finns att köpa hos flertalet återförsäljare i Sverige. Känner du att du vill hitta däck till ett billigt pris så är Kingstar däck ett perfekt alternativ för dig.