Kan man måla däck? Tips och råd för att måla dina däck

Att måla dina däck kan vara ett sätt att ge din bil en unik look. Men kan man måla däck verkligen? Här är allt du behöver veta om att måla däck. Läs vidare för att göra det på korrekt sätt utan att riskera någonting.

Säkerhet först – måla inte själva däckytan

Innan du börjar måla dina däck är det viktigt att förstå att du inte ska måla själva däckytan. Det kan minska greppet och orsaka farliga situationer på vägen. Men det kan även förstöra medtrafikanternas bilar genom att skvätta färg på lacken. Istället bör du endast måla däckens sidoväggar.

Förberedelser innan du målar däcken

När man ska förbereda däcken inför målning bör du tvätta dem ordentligt och låta dem torka helt. Du kan använda en mild tvål och en borste för att ta bort smuts och olja. När däcken är rena, täck däcken med maskeringstejp för att skydda fälgarna och andra delar av bilen som du inte vill måla.

Måla dina däck

När du har förberett dina däck, är det dags att måla dem. Använd en sprayfärg speciellt utformad för gummi och plast. Du kan välja en färg som matchar din bil eller en annan färg som du tycker om för en mer unik look. Se till att du målar jämna och tunna lager, och låt varje lager torka helt innan du applicerar nästa.

Så, kan man måla däck?

Ja, det är möjligt att måla dina däck, men se till att du endast målar sidoväggarna och inte själva däckytan. Följ också noga säkerhetsinstruktionerna och förbered dina däck ordentligt innan du målar dem. Med rätt teknik och material kan du ge din bil en personlig touch med målade däck.

Måla dina däck kan vara ett roligt sätt att ge din bil en unik look. Men det är viktigt att förstå säkerhetsaspekterna ovan.

Källa :

https://sverigesradio.se/artikel/gul-farg-har-spillts-pa-bilvag-i-tva-och-en-halv-mil

https://www.marlonsmaleri.se/malarfarg/