Imperial däck – ett bra budgetdäck av svensk standard

Visste du att Imperial testar och kvalitetssäkrar sina däck efter den standard som gäller på den marknad som däcken ska säljas på?

För oss i Sverige betyder detta att Imperials däck är testade efter svenska krav. Om du exempelvis köper ett par vinterdäck från Imperial märkta med snöflingor kan du vara trygg. Dessa däck kommer inte att svika dig på nordiska vägar eller i tuffa, kalla klimat. Om du däremot åker till ett medelhavsland och köper dina däck där kan du få en helt annan standard. Med andra ord – Imperial implementerar de standarder och tester som respektive marknad kräver.

Vem utvecklar Imperial däcken?

Företaget har däck för i stort sett alla typer av bilar och även maskiner. Det är ett brett sortiment som servar flera målgrupper och har många nöjda kunder. Deldo Autobanden NV är namnet på företaget från Belgien som utvecklar Imperial däcken. Företaget har mycket lång erfarenhet och en vision att Imperial ska bli ett folkligt däck som används av alla och är ett gott alternativ.

Ska du köpa Imperial?

Om du söker ett däck i budgetklassen ska du absolut ta en titt på Imperial, det är ett riktigt bra budget däck.

Det finns ett däck i Imperial-serien som sticker ut ordentligt i feedback från kunder och testkörningar. Detta är vinterdäcket Imperial Snowdragon UHP som är ett högprestanda däck för personbilar och framförallt sedaner och sportbilar.

Snowdragon får makalöst fin kritik från många håll och är en klar och ledande stjärna i stallet. Jämfört med det mest prisvänliga Imperial däcket kostar Snowdragen betydligt mer, men det är värt varenda krona. Däcket har mycket bra köregenskaper och supersnabb avledning av modd och snö i en slitbana som är riktningsbestämd. Väghållningen är även den mycket bra och på torra vägen överglänser detta däck sina kamrater i Imperial-serien. Positivt är också det låga ljudet. Det som Snowdragen fått kritik för är en längre bromssträcka. Summan av detta är dock – för priset du betalar för Snowdragon däcket får du väldigt mycket för pengarna.