Hur pumpar man bildäck?

Du pumpar ny luft i ditt bildäck genom några enkla steg, antingen på en bensinstation med en luft- och vattenstation eller med en egen luftkompressor. Här får du steg för steg instruktioner för att både kontrollera och fylla på ditt däcktryck.

Att hålla det rekommenderade lufttrycket i däcken kommer att både spara dig pengar och göra din bil säkrare i trafiken. Ett för lågt lufttryck gör att väggreppet försvagas och däcken blir mer instabila i sidled och det kan vara riktig trafikfara. Ett lufttryck som ligger 30 procent lägre än det borde gör också att dina däck slits dubbelt så fort och att din bil drar mer bränsle än nödvändigt.

Kontrollera lufttrycket ofta


Lufttrycket i däcken minskar kontinuerligt när vi kör, så det är bra att kontrollera trycket ofta. Passa på att ta en snabb titt när du tankar och granska alltid trycket när du bytt till nya däck. Tvärtemot vad man skulle kunna tro tappar däck som legat oanvända mer lufttryck än däck i användning.

Lufttryck mäts i bar och brukar generellt ligga på runt 2,5 för en personbil, men kontrollera vad den exakt ska ligga på för din bil. Den informationen ska du kunna hitta på tanklocket, vid förardörren och i manualen. På vissa bilmodeller är det också olika tryck på fram- och bakdäcken. Däcken mittemot varandra, på samma axel, ska däremot alltid vara samma. Kontrollera också däcktrycket i ditt reservdäck – det behöver du inte göra lika ofta men en årlig koll är en bra försäkring vid en eventuell punktering.

Pumpa bildäcken – steg för steg


Först och främst ska däcken vara kalla när du kontrollerar och sedan justerar lufttrycket; ett varmt däck kan nämligen ha ett högre tryck som är missvisande.

  • Se till att din bil står parkerad så att du når alla däcken med luftslangen.
  • Dra ut luftkompressorns slang, du kan också behöva starta kompressorn med hjälp av en av/på knapp.
  • Skruva loss ventilhatten på däcket.
  • Fäst påfyllnadsslangen på däckventilen.
  • Fyll på luft till det korrekta lufttrycket.
  • Skruva på ventilhatten igen. Ventilhattarna ska alltid vara hårt åtdragna så att inte luft kan sippra ut och de skyddar också däcket från partiklar på vägarna.

Däcktrycksövervakning


Nu har du pumpat dina däck och det är dags att återställa TPMS, det vill säga bilens däcktrycköversvakning. Det är inte ett krav i Sverige, men brukar finnas i nya bilmodeller och är en bra hjälp för att hålla rätt däcktryck. Det gör du antingen via en knapp med en däcktryckssymbol eller via menyn för bilinställningar.