Hur polerar man aluminiumfälgar?

En aluminiumfälg som har blivit rostig eller repad kan snabbt dra ner hela intrycket av din bil. Om fälgen är i dåligt skick får den bilen att se försummad och ovårdad ut, vilket är något som många bilägare vill undvika. Eftersom aluminium i sig är ett mycket böjligt och flexibelt material är det möjligt att fixa till den på egen hand, t.ex. genom en polering.

Att polera sina aluminiumfälgar är något som är relativt enkelt, men för att lyckas med uppgiften behöver du följa ett flertal steg och ha tillgång till bra och korrekta verktyg. Det är viktigt att vara medveten om att en fälg inte kan punktrepareras, utan här behöver du restaurera fälgen helt och hållet.

Hur man polerar aluminiumfälgar steg för steg

Steg 1: Det första steget i att polera din aluminiumfälg är genom att avlägsna den. På så sätt kan du arbeta så ordentligt och bekvämt med den som möjligt. Här är det viktigt att du har tillgång till en liten slipare, sandpapper med olika grovlek, hink, tvål, borste, silikonrengöring, bromsrengöring, poleringsmedel för aluminium, förbehandling för aluminium och poleringshuvud som passar borren.

Steg 2: Efter att du har avlägsnat fälgen är det dags att lägga ner den på arbetsbänken och rengöra noggrant. Se till att du använder mycket rengöringsmedel och varmt vatten. Använder du dig av ett rengöringshuvud på skruvdragare kommer processen att gå snabbare.

Steg 3: Nu är det dags att reparera skadan. Det bästa är att använda ett elektriskt multiverktyg för att slipa ner bristningar och repor. Arbeta mycket noggrant och se till att inte komma i närheten av däcket. Undvik även att slipa alldeles för djupt, eftersom detta kan göra det svårt att få en jämn och fin fälg.

Steg 4: Efter slipning är det dags att polera. Börja först med sandpapper och övergå sedan till polering med poleringsskiva. Här är det viktigt att du följer de instruktioner som medföljer med poleringsmedlet som du har valt att använda dig av.

erbjudande för däck och fälgar online