Hur lagar man kantstötta fälgar?

Då fälgarna är mycket utsatta är det inte ovanligt att de också kan råka ut för skador i samband med din körning. Fälgen kan spricka eller gå sönder, men den kan också bli kantstött. Ordet ”kantstött” används vanligtvis för att beskriva fälgar som blivit missfärgade, fått bucklor eller blivit repiga.

Dessa skavanker uppstår vanligtvis om du får stenskott, kör på ojämn väg eller på vägar som är mycket grusiga. Det är heller inte ovanligt att fälgarna blir skadade om du råkar köra upp på en trottoarkant eller skrapa emot trottoarkanten i samband med parkering, men oroa dig inte! Det går att lösa problemet och reparera! Här besvarar vi frågan: Hur lagar man kantstötta fälgar?

Vad kostar det att reparera?

Det är inte rekommenderat att renovera kantstötta fälgar på egen hand och därför rekommenderar vi att du bokar tid hos en professionell firma. Priset kan variera beroende på hur omfattande skadan är och vad som behöver göras, men ett cirkapris på 1000 kronor per fälg brukar vara standard.

Kan man spackla?

Det är fullt möjligt att använda sig av spackel för att spackla fälgen, men kom ihåg att detta främst är en nödlösning och det är inte säkert att resultatet blir snyggt eller hållbart. Spacklet behöver sitta ordentligt och inte riskera att flyga av när du kör fort. Då spackel innebär ett tillförande av material kan däcken också behöva balanseras efteråt.

Täcker försäkringen kantstötta fälgar?

Huruvida din försäkring täcker kantstötta fälgar är svårt att säga, eftersom det beror på vad det är för försäkring du har och hur heltäckande den är. I många fall kan kantstötta fälgar faktiskt inkluderas, eftersom de kan räknas som parkeringsskada. Dock är det viktigt att komma ihåg att det oftast finns en självrisk som du först kommer behöva betala. Även här kan kostnaden för självrisken variera, men var beredd på att betala några tusenlappar.