Hur högt är ett bildäck?

Storlekar på bildäck, både höjd och bredd, är standardiserade och informationen om däckstorleken som gäller för din bilmodell ser du i ditt registreringsbevis. Hur högt är ett bildäck? Jo, bildäck i storlekarna 15 tum upp till 21 tum varierar i höjd från 60,3 cm och upp till 78,5 cm.

Storleken på hjul och fälgar ska väljas efter den bilmodell de ska monteras på.  I vissa fall kan man avvika från originalstorleken men det är i undantagsfall. Du ser storleken i registreringsbeviset, men det står också på själva bildäcket.

Däckdimensioner

När du slår upp storleken för bildäcket kommer du att se flera siffror. Det här är ett vanligt exempel: 205 / 55 R 16 som vi nu ska tolka.

De första siffrorna, 205, står för däckets bredd i millimeter.

Siffrorna 55 betyder att däckets profil, alltså förhållandet mellan höjd och bredd, är 55 % av bredden. Det mäts från fälg till slutet på däcket.

Bokstaven R står för radialdäck. Det är den vanligaste däckdesignen som har funnits på marknaden i snart 80 år. Radial betyder att korden, som är en form av textiltrådar i däcket, går parallellt med hjulets radie. De ger överlägset bäst väggrepp, har bättre hållbarhet, och ger till och med lägre bränsleförbrukning än alternativet diagonaldäck. Ett självklart förstaval för personbilsmarknaden. De lite mjukare sidorna av däcket gör dem däremot olämpliga för vissa arbetsmaskiner, där dominerar i stället diagonaldäcken. De har som namnet indikerar, korden diagonalt mot hjulets färdriktning.

Siffrorna 16 är angiven i tum och är storleken på däcket. Det betyder också att du ska ha en 16 tums fälg till ditt däck.

Lågprofildäck

Den vanligaste modellen av radialdäcken är högprofildäck med en smalare däckbredd och högre höjd – de ger den bästa komforten när du kör. Trots detta föredrar många lågprofildäck, framför allt av estetiska skäl. Fälgarna och ekrarna syns bättre och det är riktigt populärt, speciellt på sommardäck. Definitionen av ett lågprofildäck är att höjden är under 50 procent av bredden, däcken brukar också vara bredare än på högprofildäcken. Däremot drar de lite mer i bränsle och mindre gummi på däcken kan dessutom göra att körningen upplevs som lite obekvämare.