Hoosier däck

Hoosier däck är dyra högkvalitativa dragrace däck som dominerar marknaden men värda varje krona enligt erkända förare inom sporten. Hoosier Racing Tire är i dagens läge den tillverkare av racingdäck som är störst i världen. Från starten på 1950-talen har man vuxit till att idag producera däck som anses vara bland de bästa inom racingsportens alla däck, och man producerar över 1000 olika varianter av racingdäck avsedda för tävling. Hoosier har vunnit bäst i test många gånger för sina högkvalitativa racingdäck, och anses vara oerhört bra däck för racingföraren med ambitionen att få de bästa resultaten på tävlingsbanan.

Detta varumärke som såg dagens ljus 1957 i en gammal övergiven hästlada i Indiana, USA, togs fram av paret Bob och Joyce Newton.
Bob och Joyce hade en framgångsrik racingkarriär men eftersom Bob tyckte att de vanliga gatudäcken var direkt undermåliga med sina hårda slitbanor och begränsade storlekar på däcken. Bob fick genom detta en vision och ett mål om att börja producera bättre däck som var mer lämpade för racing än de vanliga gatudäcken.

 

Hoosier däck – riktigt bra racingdäck

I uppstarten av Hoosiers verksamhet sålde paret sina framtagna däck till lokala åkare, och det var nu man startade varumärkets namn Hoosier som var tänkt att återspegla ursprunget från den amerikanska västern.

Hoosier Tiers märke förkroppsligas av en specifik lila färg idag som kommer från färgen på Bobs första racerbil.

Hoosier Tires kom in i NASCAR 1988 och bara under det första året vann Hoosier 9 segrar i de prestigefyllda tävlingarna.

Hoosier Tiers byggde sin andra däckanläggning 1992 i syfte att förbereda Hoosiers återgång till NASCAR:s Winston Cup-serie. Här har företaget valt att endast tillverka radiella racingdäck, och inget annat.

Continental köpte upp Hoosier i oktober 2016 vilket innebär att Hoosier Tires nu är ett av Continentals dotterbolag, och Hoosier är ett av deras varumärken på marknaden för bland annat racingdäck och andra bildäck.