Goodyear Ultragrip Ice 2 – test

Goodyear UltraGrip Ice 2 är ett odubbat Ultra High Performance vinterdäck med riktat slitbanemönster, designat för personbilar.

För att modellen UltraGrip Ice 2 från Goodyear ska ha bästa tänkbara grepp på is och snö är dessa däck tillverkade men en så kallad ActiveGrip teknologi, detta innebär att du som förare får optimal vägkontakt med dessa däck. Dessutom har däcken en speciell gummiblandning som är perfekta för det nordiska klimatet med låga temperaturer.

Däcken har även öppna sidospår samt sågtandat mönster i skuldran på däcken för att på ett effektivare sätt leda bort vatten och slask. UltraGrip Ice 2 har aktiva blockspår vars syfte är att förbättra bilens bromsförmåga.

En av de bättre, men inte utan minus

Dessa däck styr bra på snö, och har även ett gott grepp på torrt underlag. De har blivit utsedd till det bästa nordiska friktionsdäcket hos bland annat Vi bilägare. Ett stort plus för dessa däck är dess låga bränsleförbrukning. Dock har det ett något sämre sidogrepp vilket gör att det inte klarar av några större rattrörelser.

Slutsatser – UltraGrip Ice 2

  • Den kortaste bromssträckan på våta underlag.
  • Det bästa vattenplaning motståndet.
  • Kort bromssträcka och bra köregenskaper på torra väglag.
  • Kort bromssträcka på is och bra grepp.
  • Bra snöprestanda.
  • Lågt rullmotstånd.
  • Lågt ljud.
  • Sämre sidogrepp

Sammafattning

UltraGrip Ice 2 är det bästa valet för dig som kör mest på asfalt under mildare vinterförhållanden (i större städer eller södra Sverige). Den är överlägsen på blöt asfalt, som annars är ett problem för nordiska friktionsdäck. Goodyear klarar vattenplaning bra och har kortast bromssträcka på våta vägar. Du hittar också den bästa stabiliteten och styrresponsen på torra vägar hos Goodyear UltraGrip Ice 2. Dessutom är den invändiga ljudnivån mycket låg.

Trots de goda asfaltegenskaperna presterar Goodyear bra i vinterkörning också. Bromssträckorna är precis bland de bästa. Nackdelen är något sämre kurvgrepp på snö och is, där greppet försvinner relativt plötsligt och utan förvarning.