Framvagnsinställning – hjälper till att minska däckslitage

Om du märker att din bil drar åt vänster eller höger under normal körning, eller om du upplever snabbt däckslitage och hög bränsleförbrukning, kan det vara ett tecken på en felaktig framvagnsinställning. Genom att korrigera hjulvinklarna på bilen, även känd som hjulinställning eller framvagnsinställning, ökar säkerheten på vägen. Det är angeläget att se till att din hjulinställning är korrekt för att undvika onödiga problem och för att hålla din bil i god skick.

Vad är framvagnsinställning/hjulinställning?

Hjulinställning är en precisionsjustering av hjulvinklarna på en bil, även kallad framvagnsinställning, som görs för att minska däckslitage och öka trafiksäkerheten. En korrekt utförd hjulinställning kan däckens livslängd förlängas, bilens hanterbarhet förbättras och bränsleförbrukningen minskas, vilket också är fördelaktigt för miljön.

Fördelar

En korrekt hjulinställning på din bil kan ge flera fördelar.

När man justerar hjulvinklarna på din bil, kan du uppnå en mer ekonomisk och säker körning.

Att minska onödigt däckslitage, leder till att du kan undvika extra kostnader för däckbyte och också bidra till en mer miljövänlig körning.

En minskad bränsleförbrukning kan också innebära att du sparar pengar på lång sikt, samtidigt som du minskar utsläppen från din bil.

En korrekt hjulinställning kan också förbättra bilens hanterbarhet, bromsförmåga och köregenskaper, vilket leder till en säkrare och mer bekväm körupplevelse.

Nackdelar

En felaktig hjulinställning kan leda till flera negativa konsekvenser för bilen och dess prestanda. Bland annat kan däcken slitas snabbare, vilket kan orsaka extra kostnader för däckbyte och minska bilens prestanda.

Hjulinställning som är fel kan också minska bilens bromsförmåga, öka bränsleförbrukningen och öka risken för vattenplaning vid våta förhållanden.

Dessa faktorer kan bidra till en ökad riskfylld körning och en obehaglig körupplevelse, där bilen känns orolig på vägen och rattens position inte stämmer överens med bilens körriktning.

Det är därför viktigt att säkerställa att hjulinställningen på bilen är korrekt för att undvika dessa problem och för att öka säkerheten på vägen.

Om dina däck har slitits ned för mycket på grund av framhjulsinställningen kan du enkelt beställa nya däck direkt från oss på Däckskiftarna.se