FALKEN Fälgar

FALKEN som varumärke producerar fälgar vilka är högkvalitativa fälgar som tillverkas i aluminium av det japanska gummiföretaget FALKEN Tire, SUMITOMO RUBBER INDUSTRIES Ltd., som startade sin produktion av däck 1983, men som redan haft en mångårig historisk gummiproduktion under andra företag sedan mitten av 1940-talet.

Detta är ett företag som specialiserat sig på däck för alla varianter av bilmodeller och har genom sitt engagemang som, även är förlagt inom racingvärlden, tagit fram mycket högkvalitativa aluminiumfälgar. Detta företag besitter en enorm kunskap som härstammar direkt från deras engagemang inom motorsport där man är sponsor till många racingteam.

FALKEN Tires har en lång tradition bakom sig i att producera högkvalitativa produkter i deras faciliteter som är belägna i Japan, USA, Brasilien, Kina, Sydafrika och Turkiet. I Japan startade man sin produktion i Shirikawa fabriken i provinsen Fukushima som har haft en aktiv produktion sedan 1974. Detta medan man redan haft en produktion som varit belägen i Izumiotsu fabriken, Osaka provinsen, sedan 1944. FALKEN Tires har sin näst största fabrik, Miyazaki fabriken, i Miyakonio provinsen. I tillägg har man också forskningsanläggningar i Japan och USA där man satsar högt på högteknologisk innovation och design av däck, fälgar och gummiprodukter till personbilar, jordbruksmaskiner, industriella maskiner och sportprodukter.

Falken fälgar är av mycket hög kvalité

FALKEN har flera certifieringar på sina däck och fälgar som är av mycket hög kvalitet. Man är mycket noggrann med att uppnå alla säkerhets och standardkrav på sina produkter, samt sätter mycket höga krav på sig själva som företag och sin personal för att kunna efterleva den internationella marknadens höga krav. Detta gör man i ett led av de höga krav som motorsportvärlden sätter på deras produkter som är mycket eftertraktade i sin av världsklass höga teknologi och kundtillgänglighet.

FALKENS produkter finns till flertalet fordon på vägarna världen över, och är att betrakta som produkter som ger trygghet och stabilitet till föraren med krav på produkter som är tillverkade med hög säkerhet och kvalitet i åtanke.