Daytona fälgar

Daytona fälgar är ett säkert kort för den som vill ha ett fordon som ser ut att vara för högre hastigheter men som samtidigt har fälgar som behåller både stabiliteten och den funktion som fälgar ska ha, nämligen säkerhetstänk. Fälgarna tillverkas idag av en lång rad olika företag som har flera olika varumärken i sitt sortiment. Denna klassiska fälg har sitt ursprung i USA och är en klassisk fälg som man använder främst till stadsjeepar, lastbilar och terrängfordon som är av större modell. Daytona fälgar av den klassiska typen tillverkas av kolstål som är av den kraftigare varianten, och därigenom ger en bättre hållbarhet och styrka och som samtidigt ger en längre livslängd.

Daytona fälgar – robust design

Utseendemässigt är de tio-ekrade i sin design med ett så kallat D-window utseende som innebär att hålen mellan ekrarna är D-formade.
Detta är mycket robusta fälgar som tillverkas i stål hos flera fälgproducenter, och har ofta en finish av svart eller silver, dock finns de även tillgängliga i vitt, guld, rött eller grått. Daytona fälgar håller i tuffa vägförhållanden då de är mycket hållbara och specifikt tillverkade för att ha en mycket lång livslängd.

Daytona fälgar finns i flera olika modeller som går att få till både mindre och större bilar trots sitt ursprung i att användas till främst större fordon. Några modeller som är värda att nämna är:
Kaystone Daytona som är speciellt designad för att ge ett trevligt tufft och klassiskt designuttryck för lastbilar eller stadsjeepar. Den är framtagen för att användas speciellt till terrängkörning och lämpar sig perfekt för det. Denna fälg har en svart yta med nitar, som kallas för beadlock, och ramar in fälgen på ett sådant sätt att den får ett klassiskt uttryck.

En annan modell av Daytona fälgar är Raceline RT51 Daytona, och den är en ursprungligt byggd klassisk Daytona fälg som är den första fälgen som tillverkades med beadlock tekniken. Den är tillverkad i USA med tio-ekrad design med de klassiska D-hålen som är som gjorda för att ge fälgen extra styrka. Starkast på marknaden.