Cragar Smoothie fälgar

Företaget Cragar Wheels är ett amerikanskt varumärke som grundades av Crane Gartz som efter några år sålde varumärket till George Wight, som senare sålde detta vidare till Cragar Equipment Company. Det var Cragar Equipment Company som några år efter detta startade det stora bolaget KBM, där Cragar Smoothie fälgarna produceras, som utgör en mycket stor marknadsandel av USA:s fordonsindustri.

Varumärket Cragar har en stor del av USA:s fordonshistoria, och man kan spåra deras produktion av fälgar till åtminstone 1950-talet. Detta är fälgar som syns på racingevenemang runt om i världen, och tillverkningsmetoderna är traditionsbundna där man är mån om att bibehålla det ikoniska utseende med navkapslar som är rotade och förkromade hjul. Dessa fälgar används först och främst på muskelbilar.

Cragar Smoothie snygga fälgar till klassiska bilar

Cragar Smoothie fälgar är förkromade eller mattsvarta helsläta fälgar i stål som främst används på äldre specialtillverkade klassiska bilar och lastbilar. Dessa fälgar ger en klassisk vintage känsla genom sitt släta och blanka utseende i kombination med tidlöshet och elegans. Dessa fälgar kräver omsorg, genom att dem är kromade vilket man oftast ser dem som, och att tas om hand med varsamhet genom att tvättas med vatten och ett milt rengöringsmedel. Men tar man hand om sina fälgar så har man fälgar som håller väldigt länge.

Man ser ofta Smoothie fälgar på HotRods, det vill säga Hot Rod bilar, som är bilar vilka är öppna amerikanska bilar och generellt sett tillverkade före 1949, men som sedan är ombyggda med större motorer för att man ska kunna köra snabbare med dem och ha en högre acceleration.

Det finns inte många olika modeller av Cragar Smoothie fälgar, det som skiljer mellan de olika fälgarna är bredd och diameter på dem, samt möjligen om man vill ha dem i en annan färgvariation än förkromat.

Är det nostalgifälgar man söker, så är Cragar Smoothie den perfekta fälgen till Hot Roden, den äldre klassiska muskelbilen eller retro lastbilen.