Conti däck – ett av marknadens absolut främsta!

Conti däck är en av de bästa däckserier som marknaden skådat, särskilt vad gäller väggrepp och säkerhet – och du har råd att köpa dem. Conti däckens skapare, Continental, är en av världsledarna i innovation och har uppfunnit mängder av nyheter under sin resa.

Continental – 150 år av framgångar

År 1871 startade Continental i Hannover, Tyskland med målsättning att leda teknikutvecklingen och innovationsandan i branschen. 1876 började Siegmund Seligman på Continental där han samverkande med Adolf Prinzhorn som var kemist. Tillsammans utvecklade de Continental däcken till att bli ett av världens främsta däckmärken. Det började med gummi till cykeldäck och gick vidare till den långa framgångssagan med bildäcken, vilket ledde fram till den utomordentliga Conti serien.

Bäst i test

Conti däcken är outstanding – och startar på ett fantastiskt pris under tusenlappen!
Bythjul online har sammanställt däcktester utförda av Teknikens Världs, Vi Bilägare, Auto Motorsport, Aftonbladet och ADAC. I den rykande färska testen av dubbade vinterdäck toppar Continental Conti Ice Contact 3. Detta däck har snedlagda klossar med bra spår som styr bort vatten och snömodd från vägbanan. Väggreppet är mycket bra på både torr, blöt och sämre väglag, det som däremot inte når full pott är bullernivån.

Testresultaten visar på storslam för Conti däcken. I sommardäckskategorin toppar Continental Conti Premium Contact 6, och i kategorin för friktionsdäck – ett nytt guld för Conti serien. Där toppar Continental Conti Viking Contact 7. Conti Premiun Contact 6 – bra väggrepp förstås, det är ju ett Conti däck, stort plus för lägre bränsleförbrukning men även här har bullernivån en något lägre poäng. Conti Viking Contact 7 har fått utmärkta betyg för sin körkomfort, och precis som de flesta Conti däck är väggreppet mycket bra. Dock ett lågt betyg för grepp på is.

Det finns många bra däck från Conti och det mest spännande med dem är det resonabla priset som ger de flesta bilägare möjlighet att köra på dessa komfortabla, greppsäkra och bränslesnåla däck.