Coker Classic däck – däck till klassiska bilar

Vackra vita väggar, ju bredare desto bättre! Klassiska femtiotalsbilar! Idag används däcken av entusiaster som återställer en äldre bil till originalskick. Coker Classic däck är ett av de naturliga valen.

Coker Classic däck

Paraddäcket American Classic Whitewall är ett radialdäck där du kan välja många olika bredder på vitväggen, ända upp till 8 tum bred. Utseendet är klassiskt vackert med ett tjusigt slitbanemönster och storlekar finns i 14, 15 och 16 tum. Däcket är perfektionistiskt utfört och passar perfekt till amerikanska bilmodeller.

Det finns flera snygga kvalitetsdäck, men även prisvänliga däck som Travelstar Radial-serien. Om du kör muskelbil eller race finns det otroligt maffiga däck att titta på. Coker Classic däcken är DOT-märkta och EU certifierade och har livstidsgaranti från Coker Tire Company. Detta är ett äkta däck av superhög kvalitet.

Harold startade Coker

The Coker Tire Company startades 1958 av Harold Coker. Harold kunde inte hitta de hjul han behövde till sina hobbybilar och började därför att producera egna. Harold köpte lågprismaterial från gamla fabriker och rustade upp till modern standard, han skapade nya ritningar för formar till sina däck och började tillverkningen från början.

Coker förhandlade avtal för att licensiera sina däck, Harold riktade in sig på kvalitetsmärken som bland andra Firestone och Michelin som skulle placera de välgjorda Cokerdäcken i rätt omgivning. Cokerdäcken visades upp på car shows och swap meets, man lastade dem i en bil och åkte iväg.

Företaget har växt och idag deltar man i ett 40-tal shower per år och anländer med en hel traktorflotta till dessa. Att möta kunderna ansikte mot ansikte är en del av Cokers strategi. Idag erbjuder man distribution av kvalitetsdäck över hela världen och har gigantiska lagerbyggnader i födelseorten Chattanooga men även i Kalifornien. Det finns också en specifik ”antik-division” inom Coker som startade med en anställd 1974 och nu har över 80 anställda.

Harold Coker lämnade oss 2014, men hade innan dess fått en plats i the Tire Industry Association Hall of Fame. Och Coker Tire Company fortsätter att växa…