Champiro däck – för alla sorters väderförhållande

Champiro är ett däckmärke som tillverkas i Singapore. Champiro är ett väldigt populärt märke och finns i över 130 länder. Företaget som producerar dessa däck heter Giti Tire Group. Detta företag grundades 1951 och idag är de ett av de ledande och största tillverkarna av däck i hela världen, med väldigt hög avkasning dessutom. Till en början när företaget startade tillverkade de bara slangar och mc-däck. Efter några år ökade de sitt sortiment genom att börja tillverka däck för bilar och fordon. 

Det finns en del Champiro däck och de är kända för att ge alla fordon bra kraft och prestanda. De är tillverkade för att skapa perfekt grepp och fäste på vägen oavsett om det handlar om en racingbil som ska på tävling eller en personbil som används till vardaglig körning. Det spelar ingen roll vilken modell man väljer, man får lika bra kvalité av alla champiro däck. Förutom bra grepp så är däcken designade för att klara av alla olika sorters väderförhållanden. Man kan känna sig säker och bekväm på vägen när man använder dessa däck.

Som sagt så finns det olika modeller att välja mellan. Det finns däck som är anpassade efter årstid, som till exempel vinterdäck som heter Champiro Ice Tour som är avsedd att klara av alla vinterns påfrestningar som exempelvis isiga vägunderlag och kraftiga snöstormar. Ice Tour är ämnade för vanliga personbilar eller SUV:ar. Har man en sportbil till exempel så finns det ett annat vinterdäck som ger mer precision och den modellen heter Champiro WinterPro HP. Det finns såklart också modeller som är med anpassade för sommaren och även dem ger bra grepp vid regnväder och vattenplaning men även på torra underlag. Dessa däck heter Champiro UHP AS och passar perfekt till bilar som bär tyngre last. Till sportbilar så finns det en modell som heter Champiro SX2 och är speciellt utvecklad för att klara av den sortens bilkörning.