Centerline fälgar

Fälgarna från Centerline är välkända bland bilentusiaster. Företaget har funnits sedan 1970-talet. Centerline har hela tiden varit involverade i olika typer av motorsport. Detta har fungerat som en reklampelare för företaget. Många av fälgarna från motorsporten har varit godkända att använda även i normal trafik. Fälgarna har därför varit ett populärt val, när tillbehörsfälgar har inhandlats till entusiastbilar.

Den mest kända fälgmodellen från Centerline är The Auto Drag. Designen har hängt med från starten, fram till i dag. Fälgen passar bra på klassiska amerikanska muskelbilar.
På senare år har fälgen blivit uppdaterad och förbättrad, och säljs nu som The Auto Drag 2.0. Men det klassiska utseendet är det samma. Centrum av fälgen består av en slät och nästan plan tallrik. Tallriken har inga hål, och där tallrik och fälgbana möts, finns nithuvud. Ytan har en borstad finish.
Fälgen tillverkas endast i 15 tum. Bredderna varierar mellan 3,5 och 10 tum. Det finns några olika inpressningsdjup att välja mellan.

 

Fälgar från Centerline passar på muskelbilar

En annan klassisk Centerline-fälg som också passar bra på amerikanska muskelbilar, är The Convo Pro. Den påminner designmässigt mycket om Auto Drag. Men fälgtallriken har triangelformade hål, och fälgbanan är polerad och försedd med veck.
Även denna finns endast i 15 tum.

Centerline har naturligtvis även fälgar för moderna amerikanska muskelbilar. I diametrarna 20 tum och 22 tum finns fem olika designer att välja mellan.
Det finns femekrade fälgar, korsekrade fälgar, och fälgar med fem dubbelekrar. Dessutom finns ”LP2” som har lånat sin design direkt från den klassiska Auto Drag. LP2 finns med borstad finish eller mattsvart lack.

I USA är det populärt med pickuper och olika terrängbilar, och Centerline tillverkar fälgar även för dessa. Fem olika designer finns att välja mellan.
För att passa olika fordon finns fälgarna med diametrar från 17 tum upp till 24 tum. De flesta av dessa fälgar är svartlackade. På några modeller poleras vissa ytor, som en extra krydda till designen.