Blocket däck

Däcken är väldigt viktiga när det kommer till att ha en fungerande och säker bil. Dock kanske alla inte har ekonomin att köpa sprillans nya däck, då kan man använda sig av Blocket för att hitta begagnade däck. För en hel uppsättning däck kostar det ungefär 2000 kronor, så den största fördelen med att köpa däck begagnat är självklart priset. Istället för att köpa nya däck för 5000 kronor eller mer så kommer man undan med halva priset eller rent av lägre än så. Ibland kanske det till och med finns däck att fynda som inte ens har använts, utan det var kanske bara ett felköp.
 

Varför ska man köpa däck på Blocket?

Tänk också på att det låga priset kan medföra risker. Det kan vara värt att göra en fysisk inspektion av däcken innan man köper dem för att vara på den säkra sidan. Vissa säljare kanske inte är helt ärliga med vad deras begagnade däck har gått i genom. Kontrollera hellre än gång för mycket än för lite. Det finns även fler saker att ha i åtanke när man ska köpa däck på blocket, kontrollera så att slitaget inte är ojämnt, det bör inte skilja sig nånstans på däcken, mönsterdjupet får inte heller vara mindre än 3 mm. På nya däck är mönsterdjupet ca 8 mm.

Det finns även risker med att köpa alldeles för gamla däck. Man vill inte köpa däck som är äldre än 10 år för det kan innebära att gummit i däcken har hårdnat och det är inte bra. För att kolla hur gammalt däcken är kan man se det på däckets sida, det ska vara en fyrsiffrig kod. Om man ska köpa vinterdäck är det även en viktig sak att hålla koll på, och det är kvalitén på dubbarna. Det är ingen bra idé att köpa dubbdäck som är alldeles för slitna eller saknar dubbar. Glöm inte heller att undersöka däcken om de har genomgått någon lagning.