Atrezzo däck – överraskande robust och med utmärkt väggrepp

Sailun Atrezzo är en intressant däck serie som har gjort bra ifrån sig på svensk marknad. Tusentals svenska bilägare har köpt Sailun däck och det är mycket få reklamationer. På Elmia-mässan syntes däckmärket på flertalet bilar och det är populärt bland de köpare som vill ha ett bra däck som är mer kostnadsvänligt än de dyra märkena.

Gummi forskning i elitklass

Sailun däck är ganska nya på marknaden, företaget startade år 2002 och är mycket hungriga vad gäller att påverka utvecklingen av däck i Kina. Som flera av sina konkurrenter eftersträvar de hög kvalitet och lågt pris, men det som gör dem unika är det nära samarbetet med universitetets forskare. Sailun kombinerar däckkonstruktionen med forskning i ett och samma andetag på ett nytänkande och ovanligt vis. Man satsar hårt på att löpande utveckla gummit och är en av de ledande företagen inom området.

Flera av Sailun däcken har ett lågt rullmotstånd vilket gynnar din bränsleförburkning samt en bra bromsförmåga. Väggreppet är Sailuns styrka.

Sailun Atrezzo ZS+

ZS+ är ett sommardäck med sport touch i budgetklassen. Det är ett tyst däck som beter sig utmärkt i kurvor och har en bra väghållning, det har dessutom bra komfort. Kontakytan mot marken är assymetrisk och insidan har en design som evakuerar vattnet för att greppet på våt väg ska bli bättre. Däcket har en jämn tryckfördelning och en utökad livslängd. Det finns återförsäljare som tycker att skillnaden mellan detta däck och Bridgestone däck är små. Åsikterna går dock isär om detta.

Atrezzo serien

Atrezzo serien fokuserar på sommardäck och det finns flera däck än ZS+ som har fått goda omdömen. Sailun Atrezzo Eco får högsta betyget på väggrepp både på torr och våt väg, detta är definitivt en säkerhetsaspekt som talar för Atrezzo däcket. Ett annan spännande däck är Atrezzo Elite som även detta får höga poäng på väggrepp av kunderna. Däcket är närapå en kraftigare och bredare version av Eco-däcket och med tanke på Sailuns intensiva arbete med gummi forskning är det inte konstigt att de lyckats här.