Artec fälgar

Artec var en av Tysklands ledande tillverkare av lättmetallfälgar. År 1981 startade produktionen i tyska Ladenburg. Fälgar i mer än 200 dimensioner fanns i sortimentet. Tillverkningen var inriktad på fälgar till bilar från Europa, USA, samt Asien.
Artec var även en stor leverantör av originalfälgar till BMW.

Den 1 januari år 2005 blev Artec ett dotterföretag till RH Alurad i Attendorn. Tanken var att de båda företagen tillsammans skulle ha ett heltäckande sortiment att erbjuda kunderna. Artec skulle leverera massmarknadsprodukterna, och RH skulle stå för de stora, dyra och exklusiva fälgarna.

Sedan år 2009 sköter företaget ARTEC Automotive GmbH försäljningen av fälgarna. Fälgfabrikatet Artec har lagts i törnrosasömn, och fälgarna säljs nu helt under varumärket RH.

Artec har ett brett utbud på fälgar

Företaget erbjuder ett stort sortiment av fälgar, med en diameter från 15 tum upp till 22 tum.
Det finns 3-delade, och 2-delade fälgar, samt gjutna 1-delade fälgar. Flera av de delbara fälgarna, har en fälg-kant av polerat rostfritt stål. Den håller sig blank länge, och är tålig.
Ett utmärkande designdrag på många av fälgarna är, att ekrarna går ända ut till kanten på fälgbanan. Detta gör att fälgarna ser större ut.

En klassisk modell som har hängt med länge i sortimentet, är AH Turbo. Denna fälg är influerad av en Porsche 911 Turbo-fälg.
De flesta fälgmodellerna går att beställa i flera olika färger. Både lack och anodisering erbjuds.
Kunderna har lätt att hitta passande fälgar, oberoende av vilken kulör de har på sina bilar.

Som kronan på fälgprogrammet, tillverkas dessutom den smidda fälgmodellen RS ONE Forged. Fälgen får sin form genom att med 5.000 tons tryck smida fram fälgen ur ett aluminiumämne. Resultatet blir en vacker fälg med bra egenskaper. Mycket stark och väldigt lätt. Fälgen finns i dimensionerna 9×20 och 12×20 tum, och är tänkt för de snabbaste och starkaste sportbilarna.

En specialitet sedan mer än 20 år, är att de också erbjuder kompletta hjul, alltså fälgar med passande däck. Monterat och klart, för att förenkla för kunderna.